Салат з копченою куркою і грибами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат с копченой курицей и грибами 1

У вас свято чи просто вирішили побалувати свою улюблену сім’ю чимось смачненьким? Тоді поспішаю запропонувати вам дивно апетитний салат з копченою куркою і грибами. У ньому ідеально поєднуються всі інгредієнти, приносячи приємну насолоду і насичення. Таке блюдо підкорить всіх любителів поживної їжі швидкого приготування!

  • Курка копчена (грудка) 150 грам
  • Печериці (свіжі) 150 грам
  • Цибуля ріпчаста 1/2 штуки
  • Масло рослинне 1 столова ложка
  • Огірки мариновані 2-3 штуки
  • Майонез за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

1413420911962502361
Цей салат перевершить, всі ваші очікування і займе гідне місце на повсякденному або святковому столі. Для початку за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо від шкірки ріпчасту цибулю і видаляємо у кожного грибочка корінець. Потім промиваємо дані інгредієнти під цівками холодної проточної води, сушимо паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і подрібнюємо. Цибулю рубаємо кубиками або півкільцями товщиною від 5 до 7 міліметрів.
14134209119838cab27
Печериці шинкуємо пластами або часточками товщиною до 5 міліметрів і відразу приступаємо до наступного кроку.
1413420911824f37ed8


Ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо в неї пару столових ложок рослинного масла. Через кілька хвилин відправляємо в розігрітий жир нарізану цибулю. Обсмажуємо її 2-3 хвилини до прозорості, періодично помішуючи дерев’яною кухонною лопаткою.
Як тільки вона злегка пом’якшиться, додаємо туди шматочки шампіньйонів. Тушкуємо все разом ще 12-15 хвилин, протягом яких гриби пустять сік і тільки після того, як він весь випарується, почне підрум’янюватися. Коли овочева суміш буде готова, знімаємо її з плити і ставимо біля відчиненого віконця, щоб охолола.
14134209117753f8558
Тим часом знімаємо з копченої грудки шкірку, її можна з’їсти або утилізувати, а м’ясо викладаємо на нову обробну дошку і чистим ножем ріжемо соломкою, кубиками, шматочками довільної форми товщиною до 1-1,5 сантиметрів або просто розбираємо на волокна.
14134209117660e0d10
Далі за допомогою ключа для консервів відкриваємо баночку з маринованими огірочками. Виловлюємо з неї 2-3 штуки ароматних красенів, сушимо їх паперовими рушниками, відправляємо на окрему дошку і, ножем для нарізки маринованих овочів, подрібнюємо даний інгредієнт також, як і попередній або кільцями або півкільцями, головне щоб товщина шматочків була не невелика, приблизно від 4 до 5 міліметрів.
1413420911957a49151
Ось ми і підійшли до практично заключного етапу приготування. Тепер беремо глибоку миску, кладемо в неї шматочки копченої курочки, мариновані огірочки і смажені, вже охолонувші, овочі, тобто гриби з цибулькою.
14134209112388e6142
Приправляємо все за смаком сіллю, чорним меленим перцем, майонезом і перемішуємо столовою ложкою до однорідної консистенції. Потім затягуємо миску з салатом поліетиленовою харчовою плівкою або накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на пару годин, а після цього блюдо можна дегустувати.
1413420911209b2fb16
Салат з копченою куркою і грибами після приготування настоюють в прохолодному місці, щоб добре просочився. Потім сервірують в охолодженому вигляді в спеціально призначеній для цієї мети посуді, наприклад, салатниці або порціями на тарілках. За бажанням перед цим його прикрашають гілочками свіжої зелені, кропу, петрушки, кінзи, маслинами, оливками або консервованою кукурудзою. В основному він подається на святковий стіл як закуска перед першими або другими основними стравами, але також ця смакота може бути прекрасним ситним сніданком, чудовим доповненням до обіду або вечері.
– За бажанням можна використовувати будь-які інші частини копченої курки, наприклад, стегна, гомілки, крила;
– Дуже часто в такий салат додають пару відварених круто курячих яєць, або кладуть в нього подрібнені білки, а жовтки за допомогою міксера збивають разом з майонезом до однорідної консистенції і сумішшю що вийшла заправляють готову страву;
– Альтернатива майонезу – сметана, свіжим грибам – консервовані, які обсмажувати не треба, а маринованим огіркам – квашені або свіжі без шкірки;
– Чорнений перець і сіль класти не обов’язково, так як куряча грудка з огірками вже пройшли попередню обробку і були приправлені цими спеціями, але якщо ви, як і я любите більш пряних страви, тоді їх можна додати;
– Деякі господині обсмажують тільки гриби, а дрібно нарізану цибулю маринують в суміші з столового 9% оцту і холодної очищеної води, в співвідношенні 1: 1. Після цього овоч відкидають в друшляк, щоб стекла зайва рідина і додають в практично сирому вигляді в салат.
1413420911181f229642e70
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.