
Прекрасне поєднання копченої курки і чорносливу стало для нас вже класикою. Ми часто готуємо курку з чорносливом, салати, які неодмінно з’їдаються без залишку. Залежно від прикраси салат може стати прикрасою, як для новорічного столу, так і для будь-якого повсякденного столу. Через наявність в салаті таких інгредієнтів як м’ясо, горіхи і майонез салат стає дуже ситним. Тому, хто стежить за фігурою радимо замінити майонез на низькокалорійний або ж просто прошарувати салат звичайною нежирною сметаною. І використовувати менше горіхів.
І так для приготування салату з копченою куркою і чорносливом вам буде потрібно:
- чорнослив – 80 грам,
- копчена курка – 200 грам,
- яйця – 3 штуки,
- свіжі шампіньйони – 150 грам,
- сир твердих сортів – 100 грам,
- ріпчаста цибуля – 1 штука,
- часник – 1 зубчик,
- волоські горіхи – 40 грам,
- майонез,
- рослинне масло,
- сіль, перець – за смаком.
Як правильно приготувати салат з копченою куркою і чорносливом
Для початку наріжемо всі інгредієнти. Копчене куряче філе нарізаємо дрібним кубиком. Чорнослив потрібно добре промити і залити окропом приблизно на 30 хвилин. Потім обсушити і нарізати його також як і куряче філе. Яйця відварюємо і відокремлюємо жовтки від білків. Натираємо їх в різні миски на дрібній тертці. Сир натираємо на крупній тертці. Волоські горіхи подрібнюємо, але не до стану порошку, на дрібні шматочки. Цибулю очищаємо і подрібнюємо. Печериці добре промиваємо і нарізаємо на пластинки. Потім на сковороді розігріваємо олію і викладаємо в неї гриби з цибулею. Смажимо приблизно хвилин 10 – 15. Не забуваємо посолити і поперчити. Потім охолоджуємо і зливаємо масло. Майонез змішуємо з часником, пропущеним через прес.
Далі викладаємо салат шарами на плоске блюдо.
Спочатку йде шар з обсмаженої цибулі з печерицями, промазуємо майонезом і посипаємо горіхами. Далі йде шар з жовтків. Після нього шар з половини сиру, промазуємо майонезом і знову посипаємо горіхами. Потім викладаємо половину від усієї маси курячого філе, також сітка з майонезу і горіхи. Потім чорнослив – майонез і знову горіхи. Далі йдуть залишки курячого м’яса, промазуємо майонезом і висипаємо залишки волоських горіхів. Потім салат посипаємо сиром, що залишився, зверху яєчні білки і майонез. Все акуратно розрівнюємо, надаючи салату красиву форму. Верх посипаємо тертим яєчним жовтком. Прикрашаємо на свій смак. Можна використовувати зерна граната або чорнослив, або ж з болгарського перцю вирізати лис точки або квіточки.
Готовий салат прибираємо в холодильник і даємо настоятися.
Приємного апетиту!
Leave a Reply