Салат з копченою куркою і чорносливом

» » Салат з копченою куркою і чорносливом
Салат з копченою куркою і чорносливом

Прекрасне поєднання копченої курки і чорносливу стало для нас вже класикою. Ми часто готуємо курку з чорносливом, салати, які неодмінно з’їдаються без залишку. Залежно від прикраси салат може стати прикрасою, як для новорічного столу, так і для будь-якого повсякденного столу. Через наявність в салаті таких інгредієнтів як м’ясо, горіхи і майонез салат стає дуже ситним. Тому, хто стежить за фігурою радимо замінити майонез на низькокалорійний або ж просто прошарувати салат звичайною нежирною сметаною. І використовувати менше горіхів.

І так для приготування салату з копченою куркою і чорносливом вам буде потрібно:

  • чорнослив – 80 грам,
  • копчена курка – 200 грам,
  • яйця – 3 штуки,
  • свіжі шампіньйони – 150 грам,
  • сир твердих сортів – 100 грам,
  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • часник – 1 зубчик,
  • волоські горіхи – 40 грам,
  • майонез,
  • рослинне масло,
  • сіль, перець – за смаком.

Як правильно приготувати салат з копченою куркою і чорносливом
Для початку наріжемо всі інгредієнти. Копчене куряче філе нарізаємо дрібним кубиком. Чорнослив потрібно добре промити і залити окропом приблизно на 30 хвилин. Потім обсушити і нарізати його також як і куряче філе. Яйця відварюємо і відокремлюємо жовтки від білків. Натираємо їх в різні миски на дрібній тертці. Сир натираємо на крупній тертці. Волоські горіхи подрібнюємо, але не до стану порошку, на дрібні шматочки. Цибулю очищаємо і подрібнюємо. Печериці добре промиваємо і нарізаємо на пластинки. Потім на сковороді розігріваємо олію і викладаємо в неї гриби з цибулею. Смажимо приблизно хвилин 10 – 15. Не забуваємо посолити і поперчити. Потім охолоджуємо і зливаємо масло. Майонез змішуємо з часником, пропущеним через прес.
Далі викладаємо салат шарами на плоске блюдо.
Спочатку йде шар з обсмаженої цибулі з печерицями, промазуємо майонезом і посипаємо горіхами. Далі йде шар з жовтків. Після нього шар з половини сиру, промазуємо майонезом і знову посипаємо горіхами. Потім викладаємо половину від усієї маси курячого філе, також сітка з майонезу і горіхи. Потім чорнослив – майонез і знову горіхи. Далі йдуть залишки курячого м’яса, промазуємо майонезом і висипаємо залишки волоських горіхів. Потім салат посипаємо сиром, що залишився, зверху яєчні білки і майонез. Все акуратно розрівнюємо, надаючи салату красиву форму. Верх посипаємо тертим яєчним жовтком. Прикрашаємо на свій смак. Можна використовувати зерна граната або чорнослив, або ж з болгарського перцю вирізати лис точки або квіточки.
Готовий салат прибираємо в холодильник і даємо настоятися.

Салат з копченою куркою і чорносливом
Приємного апетиту!

Салат з копченою куркою і чорносливом обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика