Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею

» » Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею
Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею

Я люблю літо за велику кількість свіжих овочів, фруктів і грибів на ринку. Окрема моя любов – це свіжа стручкова квасоля – зелена або воскова. Вона прекрасна і сама по собі, і у вигляді гарніру, і в різних салатах і закусках. Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт салату, до складу якого якраз входить стручкова квасоля. І мої улюблені сезонні лисички.

Замість риби гарячого копчення ви можете використовувати запечену або пропущену. Ну і, зрозуміло, замість горбуші підійде лосось або форель.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 150 г стручкової квасолі
  • 200 г лисичок
  • 200 г горбуші гарячого копчення (вага очищеної від шкіри і кісток м’якоті)
  • 3 невеликих огірка
  • 300 г салату “айсберг”

Для заправки:

  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. зернистої гірчиці
  • 2 ст.л. білого винного або яблучного оцту
  • 4 ст.л. оливкової олії першого холодного віджиму (extra virgin)
  • сіль і перець за смаком

Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею


У квасолі обрізаємо кінчики. Бланшуємо в підсоленій киплячій воді протягом 4 хвилин.
Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею
Зливаємо воду, обдаємо квасолю холодною водою. Даємо воді стекти.
У сковороді розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо квасолю і смажимо до готовності, близько 2-3 хвилин.
Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею
Перекладаємо на тарілку.
Лисички розрізаємо на 2 частини кожну або залишаємо як є. якщо гриби дрібні. Обсмажуємо на середньо-сильному вогні, попередньо посоливши, до готовності.
Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею
Знімаємо зі сковороди.
Горбушу очищаємо від шкіри і кісток, розламуємо на шматочки.
Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею
Огірок нарізаємо не надто тонкою соломкою.
Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею
Готуємо заправку. Для цього кладемо всі інгредієнти в миску і збиваємо виделкою до отримання емульсії.
Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею
Половину заправки відкладаємо, в решту кладемо порваний руками салат. Перемішуємо так, щоб заправка обволікала кожен шматочок.
Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею
Викладаємо заправлений “айсберг” в порційні тарілки, зверху викладаємо інші інгредієнти і поливаємо відкладеною заправкою. За бажанням посипаємо зверху посіченим зеленим базиліком.
Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею
Смачного!

Салат з копченої горбуші з лисичками і восковою квасолею обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика