Я люблю літо за велику кількість свіжих овочів, фруктів і грибів на ринку. Окрема моя любов – це свіжа стручкова квасоля – зелена або воскова. Вона прекрасна і сама по собі, і у вигляді гарніру, і в різних салатах і закусках. Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт салату, до складу якого якраз входить стручкова квасоля. І мої улюблені сезонні лисички.
Замість риби гарячого копчення ви можете використовувати запечену або пропущену. Ну і, зрозуміло, замість горбуші підійде лосось або форель.
Інгредієнти на 4 порції:
- 150 г стручкової квасолі
- 200 г лисичок
- 200 г горбуші гарячого копчення (вага очищеної від шкіри і кісток м’якоті)
- 3 невеликих огірка
- 300 г салату “айсберг”
Для заправки:
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. зернистої гірчиці
- 2 ст.л. білого винного або яблучного оцту
- 4 ст.л. оливкової олії першого холодного віджиму (extra virgin)
- сіль і перець за смаком
У квасолі обрізаємо кінчики. Бланшуємо в підсоленій киплячій воді протягом 4 хвилин.
Зливаємо воду, обдаємо квасолю холодною водою. Даємо воді стекти.
У сковороді розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо квасолю і смажимо до готовності, близько 2-3 хвилин.
Перекладаємо на тарілку.
Лисички розрізаємо на 2 частини кожну або залишаємо як є. якщо гриби дрібні. Обсмажуємо на середньо-сильному вогні, попередньо посоливши, до готовності.
Знімаємо зі сковороди.
Горбушу очищаємо від шкіри і кісток, розламуємо на шматочки.
Огірок нарізаємо не надто тонкою соломкою.
Готуємо заправку. Для цього кладемо всі інгредієнти в миску і збиваємо виделкою до отримання емульсії.
Половину заправки відкладаємо, в решту кладемо порваний руками салат. Перемішуємо так, щоб заправка обволікала кожен шматочок.
Викладаємо заправлений “айсберг” в порційні тарілки, зверху викладаємо інші інгредієнти і поливаємо відкладеною заправкою. За бажанням посипаємо зверху посіченим зеленим базиліком.
Смачного!