
Ну , цей салат не можна назвати : з того , що було в холодильнику , навряд-чи кожен день ми купуємо ананаси чи креветки. Швидше за все , салат з креветками і ананасом підійде для святкового столу , на який ми завжди ставимо все саме краще , готуємо улюблені і навіть вишукані страви. Салат виходить калорійним , але для того щоб злегка знизити його жирність , ми рекомендуємо використовувати 50 % майонезу і 50 % нежирної сметани ( або ж несолодкого йогурту) . А дорогі королівські креветки з легкістю можна замінити звичайними креветками , які коштують набагато дешевше.
Для приготування салату з креветками і ананасами вам знадобиться:
- свіжі креветки – 250 – 300 грам ,
- консервовані ананаси – 200 грам ,
- яйця – 2 штуки ,
- сир (твердих сортів) – 100 грам ,
- сік лимона – 1 ст. ложка ,
- майонез – 80 грам ,
- свіжа зелень петрушки – 0,5 пучка ,
- сіль і перець за смаком ,
- вода.
Правильне приготування салату з креветками і ананасом
Для початку потрібно відварити креветки і яйця. Для цього на плиту ставимо дві каструлі . У каструлю наливаємо холодну воду і додаємо сіль , в ту що поменше відправляємо яйця і варимо круто , а в ту що побільше відправляємо креветки після закипання води. Перед тим як відправити креветки варитися , їх слід промити у великій кількості холодної води. Після закипання води з креветками , накриваємо каструлю кришкою і варимо їх ще хвилин 6 . Відварені креветки відкидаємо на друшляк і залишаємо остигати. Після того як креветки охолонуть їх слід очистити .
Варені яйця охолоджуємо і очищаємо , потім нарізаємо кубиком , можна використовувати яйцерізку .
З консервованих ананасів зливаємо сироп і нарізаємо їх невеликими кубиками.
Твердий сир слід натерти на крупній тертці.
Зелень петрушки слід ретельно промити і потім струсити , видаляючи залишки води. Потім шаткуємо зелень дрібно .
Підготовлені інгредієнти перекладаємо в глибоку чашку і додаємо сіль і перець за смаком. Потім поливаємо майонезом , в який попередньо додали лимонний сік і перемішуємо. Перемішуємо акуратно , щоб не зламати креветки !
Готовий салат викладаємо в красиву салатницю або в порційні салатники і подаємо на святковий стіл.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply