Салат з креветками і ананасом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...
Салат с креветками и ананасом 1

Ну , цей салат не можна назвати : з того , що було в холодильнику , навряд-чи кожен день ми купуємо ананаси чи креветки. Швидше за все , салат з креветками і ананасом підійде для святкового столу , на який ми завжди ставимо все саме краще , готуємо улюблені і навіть вишукані страви. Салат виходить калорійним , але для того щоб злегка знизити його жирність , ми рекомендуємо використовувати 50 % майонезу і 50 % нежирної сметани ( або ж несолодкого йогурту) . А дорогі королівські креветки з легкістю можна замінити звичайними креветками , які коштують набагато дешевше.


Для приготування салату з креветками і ананасами вам знадобиться:
  • свіжі креветки — 250 — 300 грам ,
  • консервовані ананаси — 200 грам ,
  • яйця — 2 штуки ,
  • сир (твердих сортів) — 100 грам ,
  • сік лимона — 1 ст. ложка ,
  • майонез — 80 грам ,
  • свіжа зелень петрушки — 0,5 пучка ,
  • сіль і перець за смаком ,
  • вода.

Правильне приготування салату з креветками і ананасом

Для початку потрібно відварити креветки і яйця. Для цього на плиту ставимо дві каструлі . У каструлю наливаємо холодну воду і додаємо сіль , в ту що поменше відправляємо яйця і варимо круто , а в ту що побільше відправляємо креветки після закипання води. Перед тим як відправити креветки варитися , їх слід промити у великій кількості холодної води. Після закипання води з креветками , накриваємо каструлю кришкою і варимо їх ще хвилин 6 . Відварені креветки відкидаємо на друшляк і залишаємо остигати. Після того як креветки охолонуть їх слід очистити .

Варені яйця охолоджуємо і очищаємо , потім нарізаємо кубиком , можна використовувати яйцерізку .

З консервованих ананасів зливаємо сироп і нарізаємо їх невеликими кубиками.

Твердий сир слід натерти на крупній тертці.

Зелень петрушки слід ретельно промити і потім струсити , видаляючи залишки води. Потім шаткуємо зелень дрібно .

Підготовлені інгредієнти перекладаємо в глибоку чашку і додаємо сіль і перець за смаком. Потім поливаємо майонезом , в який попередньо додали лимонний сік і перемішуємо. Перемішуємо акуратно , щоб не зламати креветки !

Готовий салат викладаємо в красиву салатницю або в порційні салатники і подаємо на святковий стіл.

salat

Приємного вам апетиту!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.