
Інгредієнти:
- 12 великих сирих креветок;
- 2 великих качана молочної кукурудзи;
- 1 велика червона цибулина;
- 300 г помідорів чері, краще різнокольорових;
- 4 гілочки базиліка;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- по 1 ч. л. меленої паприки і часникового порошку;
- по 0,5 ч. л. меленого запашного перцю і імбирного порошку;
- кайенский перець;
- щіпка коричневого цукру;
- сіль, мелений чорний перець.
Як приготувати салат з креветок з кукурудзою.
1. Для каджунськой суміші спецій змішайте цукор, сіль, чорний і запашний перець, часниковий і імбирний порошок і паприку. Додайте кайенский перець за смаком.
2. З качанів кукурудзи зріжте ножем зерна. Цибулю очистіть і подрібніть. Розігрійте в сотейнику 1 ст. л. масла і обсмажте цибулю і кукурудзяні зерна до м’якості, 5-7 хв.
3.Помідори черрі розріжте навпіл. Базилік розберіть на листочки і тонко наріжте (стебла не знадобляться).
4. Креветки очистіть від панцирів, зробіть на спинці поздовжній надріз і видаліть темну кишкову вену, допомагаючи собі куточком паперового рушника.

5. Змішайте в мисці масло, що залишилося з сумішшю спецій. Покладіть креветки і перемішайте, обсмажте на грилі або сковороді, по 2 хв з кожного боку. Суміш спецій почорніє при обсмажуванні – так і потрібно. Перекладіть креветки на тарілку, щоб охололи.

6. Змішайте в мисці обсмажені з цибулею кукурудзяні зерна, помідори і базилік. Приправте сіллю і перцем. Розкладіть по тарілках, зверху помістіть по 3 креветки і подавайте.

Смачного!
Leave a Reply