
Цей рецепт вийшов в результаті пристосування різних залишків з холодильника перед від’їздом у відпустку. Салат вийшов смачний, красивий і нетривіальний. Думаю, при можливості ще пару раз повторю його для гостей.
Манго повинно бути стигле – недозріле і волокнисте зіпсує салат в корені. Якщо стиглих манго в продажу немає – беріть яке є і кладіть на підвіконня. У мене дозрівають за 3-4 дня – я вже про це писала.
Інгредієнти на 2 порції:
- 1/2 крупного стиглого манго
- 1 упаковка міні-моцарели (12 шт, 125 г)
- 200 г очищених креветок
- сіль і перець за смаком
- 200 г салату (у мене айсберг)
Для заправки:
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. білого винного оцту
- 1 ч.л. зернистої гірчиці
- 1 ч.л. діжонськой гірчиці
- 1 ч.л. рідкого меду
- сіль і перець за смаком
Креветки солимо і перчимо. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Смажимо креветки до готовності, приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
Перекладаємо на паперові рушники.
Манго очищаємо від шкірки, м’якоть нарізаємо скибочками.
Салат, якщо він не пакетований, нарізаємо не дуже дрібно.
Моцарелу розрізаємо навпіл кожну.

Готуємо заправку. Для цього кладемо всі інгредієнти в миску і збиваємо виделкою для отримання емульсії.

На тарілку кладемо салат, поверх нього – інші інгредієнти. Поливаємо заправкою і подаємо.

Перед їжею перемішуємо.

Смачного!
Leave a Reply