
Ще один смачний салат. Цього разу – на основі смаженого курячого філе. Саме воно в доповненні з авокадо і смаженим цукіні робить цей салат якраз таким , як я люблю – досить ситним для того , щоб стати легкою вечерею , не перевантажувати шлунок і сон.
Якщо ви хочете зробити салат більш дієтичним , замініть смажену грудку на відварну , а смажений цукіні – на свіжий огірок. Замість черрі можна використовувати звичайний стиглий помідор.
Інгредієнти на 4 порції:
- 2 курячих філе , приблизно по 250 г кожне
- сіль і перець за смаком
- 1 / 2 ч.л. меленої солодкої паприки
- 1 невеликий цукіні , близько 250 г
- 1 стигле авокадо
- 300 г помідорів чері
- 200 г салатної суміші
Для заправки:
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 невеликий зубчик часнику
- сіль і перець за смаком
Для прикраси ( за бажанням):
30 г твердого сиру типу пармезану (у мене дворічний джугас )
Готуємо чіпси з сиру. Для цього на середньому вогні розігріваємо суху сковороду і насипаємо на неї не дуже тонким шаром натертий на дрібній терці сир. Як тільки сир підплавився, знімаємо сковороду з вогню і акуратно знімаємо чіпси з сковороди.
Відкладаємо вбік.
Куряче філе солимо, перчимо і заправляємо паприкою.
Смажимо на олії з обох боків до готовності, приблизно по 3-4 хвилини на сторону (за часом може бути розбіжка залежно від товщини філе).

Нарізаємо готове філе на скибочки.
Цукіні розрізаємо навпіл уздовж. Якщо кабачок не самий невеликий, вискребти ложкою насіння. Нарізаємо скибочками товщиною близько 4-5 мм.

Помидорки розрізаємо на 2 або 4 частини залежно від розміру.

Авокадо розрізаємо навпіл, прибираємо кісточку, знімаємо шкірку. М’якоть нарізаємо кубиками.

Цукіні обсмажуємо до готовності, приблизно 3-4 хвилини.

Готуємо заправку. Для цього збиваємо виделкою масло, лимонний сік і натертий часник до стану емульсії. Приправляємо сіллю і перцем.

Кладемо в заправку салатні листя і перемішуємо. Кладемо салат в тарілки, додаємо інші інгредієнти, прикрашаємо сирною чіпсою.

Смачного!
Leave a Reply