Салат з курки і квасолі дуже просто приготувати, так що всім зайнятим господаркам він точно сподобається. А ще його зручно брати з собою на роботу. Курка і квасоля багаті необхідними поживними речовинами, тому салат з них виходить не тільки смачним, але і дуже ситним, і нітрохи при цьому не важким.
Інгредієнти:
- Грудка куряча (без кісток і шкіри) 1 штука
- Кукурудза консервована 1/2 банки
- Яйця 5 штук
- Квасоля консервована 1 банка
- Майонез за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції за смаком
Інвентар:
Каструля, сотейник, ніж кухонний, дошка обробна, столова ложка, консервний ніж.
Приготування:
Крок 1: готуємо курячу грудку.
Курячу грудку, очищену від шкіри і кістки покладіть в каструлю з холодною водою і поставте на вогонь. Додайте за смаком солі і спецій (чорний мелений перець, куркуму та інше). Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь на середній і відваріть курячу грудку до готовності. Зазвичай на це потрібно не більше 20 хвилин.
Вийміть готову курку з каструлі і дайте їй охолонути, а після поріжте її невеликими шматочками.
Крок 2: готуємо яйця.
Яйця зваріть круто, для цього їх потрібно готувати не менше 10 хвилин після закипання води. Готові яйця опустіть в холодну воду і тримайте там до повного охолодження, потім очистіть від лушпиння і поріжте кубиками невеликого розміру.
Крок 3: змішуємо салат з курки і квасолі.
У салатницю скласти нарізану курячу грудку і яйця. З кукурудзи і квасолі злийте рідину, сполосніть їх чистою водою, а потім так само складіть в салатницю до ынших інгредієнтів. Додайте спецій, солі і заправте майонезом. Гарненько все перемішайте і подавайте готовий салат з курки і квасолі до столу.
Крок 4: подаємо салат з курки і квасолі.
Смачного!
Поради до рецепту:– Для приготування цього салату можна використовувати не тільки відварну, але і запечену у фользі або рукаві курку. Головне, щоб м’ясо було соковитим.- Якщо ви не любите м’ясо курячої грудки, замініть філе стегном. Так само відваріть, а потім зніміть м’ясо з кісток і очистіть від шкіри.
– Якщо під час варіння курячої грудки додати у воду очищену морквину і цибулину, то після цього у вас вийде відмінний дієтичний бульйон, на якому можна приготувати смачний суп.