
Інгредієнти:
- 1 качан молодої капусти;
- 4 середні молоді морквини;
- 100 г кураги;
- 20 г сушеної вишні;
- 1 великий апельсин;
- 1-2 ст. л. меду;
- 1 ч. л. листового зеленого чаю з жасмином;
- маленький пучок кінзи;
- сіль.
Як приготувати.
Заваріть зелений чай 1 склянкою окропу, дайте настоятися 4 хв., Процідіть, залийте чайним настоєм курагу і вишню. Залиште на 15-30 хв.
Злийте настій (він не знадобиться, його можна просто випити – дуже смачно!). Наріжте курагу вздовж смужками. Вишню залиште як є.
З апельсина зніміть цедру за допомогою дрібної терки. Змішайте цедру з медом, накрийте. З самого апельсина вичавіть сік.
Журавлину разморозьте, протріть через сито або збийте в блендері, змішайте з апельсиновим соком.

Моркву нашаткуйте дуже тонкою соломкою, залийте журавлинною сумішшю, закрийте, поставте в холодильник мінімум на 30 хв., Але можна і на кілька годин.

Тонко нашаткуйте капусту, видаливши качан. Змішайте капусту з листочками кінзи, злегка посоліть, помніть капусту руками. Змішайте з сухофруктами і морквою разом з журавлинним соусом, заправте медом з цедрою. Цей салат може зберігатися в холодильнику до 5 днів.

Смачного!
Leave a Reply