
Після чергового розгрібання морозилки я виявила давно призабутий пакет варено-морожених мідій. Після недовгих роздумів було вирішено зробити з них салат. А щоб вийшло не зовсім банально, для його подачі була вибрана не зовсім звичайна салатниця. (яка, до слова, може підійти і для інших салатів).
Інгредієнти на 4 порції:
- 340 г варено-морожених мідій (розморожених)
- 1 ч.л. лимонного соку
- пара щіпок гранульованого часнику (можна додавати половину зубчика дрібно нарубаного свіжого)
- 2 невеликих ґрунтових огірочка або половина довгого парникового
- 8 варених перепелиних яєць
- 70 г зрілого сиру типу пармезану, грана падано, джугаса і їм подібних
- майонез для заправки
- суміш салатів для подачі (у мене рукола і мангольд – відмінне поєднання)
Готуємо кошички. Сир тремо на дрібній тертці. Ділимо на 4 частини.
На середньому вогні розігріваємо суху сковороду. Насипаємо на сковороду порцію сиру і даємо йому розплавитися.
Швидко, але акуратно знімаємо зі сковороди лопаткою і перекладаємо на перевернутий стакан. Краї акуратно відгинаємо вниз, щоб утворився кошичок.

Повторюємо з рештою трьома порціями натертого сиру.
Сковороду протираємо паперовим рушником. Вогонь збільшуємо до середньо сильного. Додаємо 1 ст.л. рослинного масла, кладемо мідії і смажимо, помішуючи, до готовності, 2-3 хвилини.

В кінці додаємо сіль за смаком, часник і лимонний сік, прогріваємо півхвилини і перекладаємо мідії на тарілку.
Огірки нарізаємо соломкою.

Яйця розрізаємо на четвертинки.
Змішуємо яйця, мідії та огірок.

Розкладаємо їх по кошиках, додаємо трохи майонезу, кладемо на тарілки і гарніруємо міксом салатів. Подаємо.

Смачного!
Leave a Reply