Салат з мідіями у вині, редискою і огірком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Знову наімпровізіровала . Та так, що сама по- новому глянула на мідії в салаті. У цьому рецепті вони готуються з додаванням вина та часнику , що надає салату якесь благородне звучання , чи що. Загалом, цей салат увійде в коло моїх улюблених .
Я використовувала тут заправку на основі базиліка. При бажанні ви можете зробити її більш нейтральною. Це теж буде дуже смачно.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 400 г очищених мідій
  • 1 зубчик часнику
  • 100 мл білого сухого вина
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 1 середній огірок (у мене половинка великого довгого )
  • 3-4 редиски
  • 8 варених перепелиних яєць
  • 200 г салатної суміші

Для заправки:

  • 1 зубчик часнику
  • 3-4 гілочки зеленого базиліка ( потрібні тільки листя)
  • 2 ст.л. білого винного оцту
  • 4 ст.л. оливкової олії першого віджиму
  • сіль і перець за смаком

salat-s-midiyami-i-ogurcom-1
Готуємо заправку. Для цього кладемо всі інгредієнти в стакан.
salat-s-midiyami-i-ogurcom-2
І подрібнюємо погружним блендером до однорідності (вийде емульсія).
salat-s-midiyami-i-ogurcom-3


На середньому вогні в сковороді розігріваємо 1 ст.л. оливкової олії. Кладемо мідії і подрібнений зубчик часнику, смажимо, помішуючи, 1-2 хвилини. Вливаємо вино і готуємо, поки рідина не випарується практично повністю. Солимо й перчимо до смаку і знімаємо з вогню.
salat-s-midiyami-i-ogurcom-4
Огірок і редис нарізаємо соломкою.
salat-s-midiyami-i-ogurcom-5
У велику миску кладемо 2/3 заправки, салатні листя, огірок і редис.
salat-s-midiyami-i-ogurcom-6
Перемішуємо, кладемо в тарілки. Зверху кладемо мідії й розрізані на половинки перепелині яйця. Поливаємо залишками заправки. Подаємо.
salat-s-midiyami-i-ogurcom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.