Персея американська – це латинська назва авокадо. А американці називають його алігаторова груша . А ацтеки називали його лісове масло.
І , правда , в авокадо дуже багато жиру : до 30 г на 100 г ваги. Але жир рослинний , дієтичний . І , тим не менш , струнку фігуру від авокадо НЕ придбаєш . Це найкалорійніший фрукт .
У магазинах продають недозрілий авокадо. Він схожий на гарбуз або недостиглу грушу за смаком. А стиглий авокадо нагадує суміш вершкового масла з пюре з зелені + присмак кедрового горішка. А дозрівають авокадо серед яблук. Тобто , купили і поклали в пакет з яблуками на пару днів. До речі , авокадо не гниє .
Природно , авокадо найбільш часто використовується в кухнях тих країн , де і вирощується . А це США , країни Південної Америки , Китай , Ізраїль , африканські держави .
З авокадо найчастіше готують салати. Або ріжуть на шматочки і з’єднують з іншими інгредієнтами , або начиняють авокадо. Щоб шматочки фрукта не потемніли , їх потрібно скропити лимонним соком.
З чим поєднується авокадо ? З сиром , огірками , креветками , селерою , горбушею , шинкою і часником , з грушами , сиром , грейпфрутом , йогуртом , куркою , виноградом , шинкою , квасолею , полуницею і анчоусами . Легше перерахувати : з чим не поєднується . Так з чим? Не рекомендується їсти авокадо з горіхами.
Не варто смажити або варити авокадо. Тинина , що міститься в ньому , від нагрівання починає гірчити . Хоча є рецепт супу- пюре з авокадо.
Для того щоб приготувати салат з овочів і авокадо , вам знадобиться:
- авокадо – 1 шт.
- черрі – 200 г
- квасоля червона – 2 банки
- кукурудза солодка – 2 банки
- цибуля червона – 1 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- перець гострий червоний – 1 шт.
- кінза – 2 ст. л .
- сік лимонний – 2 ст. л .
- мед рідкий – 1 ч. л.
- оливкова олія – 30 мл
- часник – 1 зуб.
- сіль , перець
Як приготувати салат з овочів і авокадо :
1 . Авокадо очистіть від шкірки і видаліть кісточку. Наріжте фрукт дрібними кубиками. Так само наріжте болгарський перець.
2 . Квасолю і кукурудзу відкиньте на друшляк.
3 . Розріжте черрі на половинки. Подрібніть гострий перець і кінзу . З’єднайте авокадо , перці , помідори , кінзу , квасолю і кукурудзу.
4 . Пропустіть часник через прес. Натріть трохи цедри . З’єднайте часник , цедру , мед , лимонний сік і оливкову олію . Перемішайте .
5 . Залийте салат заправкою. Посоліть , поперчіть. Ще перемішайте.
Приємного апетиту!