
Хто не любить свіжі огірочки з цибулькою? І як же не вистачає цієї чудової страви холодною зимою. Але завжди, коли перед нами стоїть завдання зберегти смак і користь продуктів, на виручку приходять заготовки. Спробуйте приготувати салат з огірків на зиму і ви. Зробити це дуже просто, а результат задовольнить найсміливіші ваші очікування.
- Огірки 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста 500 грам
- Масло рослинне 2 столові ложки
- Сіль 1 столова ложка
- Оцет 9% 1,5 чайних ложки
- Лавровий лист 2 штуки
- Перець духмяний горошком 7 штук
- Перець чорний горошком 4 штуки
- Гірчиця в зернах 0,5 чайної ложки
Приготування цього салату починається з вибору огірків. Зрозуміло, для заготовок ідеально підходять овочі, вирощені на власному городі, але не у всіх є можливість володіти ними. Однак вибираючи огірочки в магазині, будьте уважні, найкраще брати овочі середнього розміру і з пухирцями, а не гладких гігантів.
Відібрані огірки промийте, переконайтеся, що на їх шкурках немає пошкоджень і темних плям. Чисті овочі накришіть кружечками, зрізавши кінці з обох сторін.
Так само ретельно поставтеся до вибору цибулі. Пам’ятайте, чим смачніші інгредієнти, тим апетитніший буде готовий салат.
Цибулю очистіть і накришить півкільцями, нарізаючи її вздовж волокон.
Складіть в миску цибулю і огірки, додайте сіль, оцет і рослинне масло, і перемішайте салат. Дайте овочам настоятися і пустити сік, для цього може знадобитися 20-30 хвилин.
За цей час можна встигнути підготувати банки з кришками. Я нагадую, що кип’ятити чистий посуд потрібно не менше 10 хвилин.
На дно стерилізованих банок викладаємо гірчицю, лавровий лист, запашний і чорний перець горошком. Зверху в банки розкладаємо настоявшийся салат і прикриваємо кришками.
Складіть банки з салатом в підходящу за розмірами каструлю, дно якої вистелене кухонним рушником, і залийте холодною водою, так щоб вона доходила до плічок банки. Прокип’ятіть заготовку протягом 15-20 хвилин.
Після кип’ятіння діставайте банки. Будьте обережні, стікло нагрілося і ви можете обпектися, використовуйте прихватки або щипці для гарячих банок. Закатайте кришки і переверніть заготовки, закутавши їх рушником. Дайте їм охолонути, приблизно, 1 день і поверніть в звичайне положення. Зберігайте заготовлений салат із огірків в прохолодному і темному місці.

Подавайте салат з огірків на зиму як окрему холодну страва, або як закуску. Можна додати майонез, а можна перекласти в невелику красиву салатницю і подати на святковий стіл.
– Можна так само використовувати закручуючі кришки, але не забудьте їх підготувати, простерилізувати.
– Так само можна використовувати гвоздику, якщо вам подобається її запах.
– У деяких рецептах так само додають часник і кріп.
Смачного!
Leave a Reply