
Овочі є одним з головних джерел вітамінів, вуглеводів, органічних речовин, мінералів і полісахаридів. Також вони малокалорійні і вважаються дієтичним продуктом, що приносить величезну користь людському організму, тому дані чудеса природи завжди повинні бути присутніми в меню. Їжа з них виходить живильною і смачною, а що найголовніше легкою. Сьогодні ми з вами приготуємо одну з таких страв, якою можна доповнити будь-яку трапезу, і це салат з огірків і перцю!
- Олія оливкова 3 столові ложки
- Огірок свіжий 2 штуки (середні)
- Оливки без кісточок 150 грам
- Перець солодкий 2 штуки (можна будь-якого кольору)
- Сіль за смаком
- Кріп або петрушка (або асорті) за смаком
Такий салатик сподобається всім бажаючим не вживати зайві кілокалорії. Отже, спочатку скориставшись кухонним ножем, зрізаємо у кожного огірка капелюшки по обох кінцях і за бажанням очищаємо плоди від шкірки, а солодкий болгарський перець позбавляємо від плодоніжок і потрошимо від насіння. Потім промиваємо їх разом з улюбленою зеленню під цівками холодної проточної води, сушимо паперовими кухонними рушниками, один за іншим викладаємо на обробну дошку і продовжуємо підготовку. Кріп або петрушку дрібно шаткуємо.
Огірки та перчик ріжемо так, як більше подобається, наприклад, кубиками або соломкою, але бажано, щоб шматочки були невеликого розміру і товщини, приблизно до 1 сантиметра, в цьому випадку буде набагато приємніше насолоджуватися готовою стравою.
Тепер за допомогою звичайного ключа для консервів відкриваємо баночку з оливками без кісточок, скидаємо їх у друшляк і залишаємо в раковині на 3-4 хвилини, щоб стекла зайва рідина. Після цього викладаємо маринади на чисту дошку і по черзі розрізаємо кожну ягоду на 2-4 частини або рубаємо кільцями, півкільцями або четвертинками. Потім ставимо на стільницю інші необхідні інгредієнти і приступаємо до наступного заключного кроку.

У глибоку миску кладемо нарізані огірки, оливки, солодкий перець і кріп або петрушку. Приправляємо все за смаком сіллю, оливковою олією і перемішуємо столовою ложкою до однорідної консистенції. Далі даємо салату постояти при кімнатній температурі 3-4 хвилини, щоб овочі пустили сік і після цього сервіруємо до столу.

Салат з огірків і перцю після приготування злегка настоюють і потім подають кімнатної температури в спеціально призначеный для цієї мети посуді або порціями на тарілках. За бажанням перед сервіровкою його доповнюють ще невеликою кількістю свіжої зелені і ставлять на стіл тарілочки зі сметаною, вершками або майонезом, може деяким гурманам оливкової олії буде замало, і вони віддадуть перевагу більш жирну заправку. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтеся смачною їжею!
– Такий салатик виходить вельми насиченим і легким, але на рахунок деяких інгредієнтів можна посперечатися, наприклад, просто замінити їх іншими, оливки – маслинами, каперсами, солоним або маринованим огірочком, оливкову олію – рослинною, сметаною чи вершками;
– Щоб страва вийшла більш ситною, дуже часто в неї додають відварене в круту куряче яйце, бринзу, твердий сир, «Фету» або сир, а також яловичину, свинину, курятину або індиче м’ясо;
– Крім кропу і петрушки використовують кінзу, зелену цибулю, базилік або свіже листя лимонника;
– За бажанням салатик можна приправити не тільки сіллю, але і запашним меленим перцем або сушеними травами: Чабрия, барбарисом, пажитник та іншими.

Приятного аппетита!
Leave a Reply