Салат з пекінської капусти з ковбасою – дуже смачне і досить легке у приготуванні блюдо. Ідеально підходить для тих, хто не в силах проводити величезну кількість часу на кухні, але при цьому дуже хоче порадувати своїх домашніх чимось смачненьким. Так само цей салат можна приготувати на швидку руку, якщо до вас раптом несподівано нагрянули гості, адже все що потрібно зробити, це підготувати інгредієнти і змішати їх разом, додавши спеції і заправку.
- Капуста пекінська 1 качан (середній)
- Огірки свіжі 2 штуки
- Ковбаса (варена, копчена або сосиски) 250 грам
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Майонез за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком (не обов’язково)
Пекінську капусту розберіть на листя, зрізавши нижню частину. Потім промийте, гарненько очищаючи від піщинок і налиплого бруду. Так само не забудьте прибрати пожухлі, зморщені і потемнілі листя, вони ніяк не придатні в салат. Після миття капусту струсіть, щоб позбутися від залишків крапель води. Наріжте інгредієнт тонкими довгими смужками. Для цього покладіть листя на обробну дошку і ріжте їх поперек, щільно притискаючи рукою.
Огірки так само промийте під струменем проточної води. Потім відріжте кінчики, а так само обов’язково перевірте чи не гірчать овочі, можливо, доведеться зрізати з них шкірку. Промиті огірки накришіть соломкою або невеликими тонкими скибочками.
Ковбасу обов’язково очистіть від шкірки. Потім наріжте її тонкими кружечками. Отримані скибочки складіть один на одного і наріжте впоперек смужками. Звичайно, даний вид нарізки необов’язковий, можна просто покришити інгредієнт кубиками, але саме соломка виглядає апетитніше всього.
Цибулину очистіть від лушпиння, зручніше за все спочатку розділити її на дві половинки. Очищений овоч накришіть тонкими півкільцями за допомогою кухонного ножа, трохи змоченого в холодній воді.
Помістіть в глибоку, відповідну за розміром тарілку всі інгредієнти, тобто огірки, капусту, ковбасу і цибцлю, в будь-якому, довільному порядку. Додайте в салат чорний і червоний мелений перець, а так само обов’язково посоліть за смаком. Перемішайте. Заправте блюдо майонезом, перемішайте ще раз. От і все, салат готовий. Давати настоюватися йому не потрібно, тому можна відразу переходити до його подачі на стіл.
Салат з пекінської капусти з ковбасою подавайте в великій салатниці або розклавши його на порції. Так само блюдо можна прикрасити пучками свіжої зелені або сформувати з тонкої скибочки ковбаси троянду і поставити її на вершину. У такому випадку блюдо неодмінно буде виглядати ще смачніше, і ніхто не залишиться до нього байдужий.
– Замість ковбаси також можна використовувати варене чи копчене м’ясо, в такому випадку салат цілком можна подати не тільки на буденний, але і на святковий стіл.
– У деяких рецептах так само пропонують готувати даний салат з додаванням консервованого зеленого горошку.
– Зрозуміло, краще всього використовувати не покупний, а домашній майонез.
– Якщо у вас є така можливість, то додайте в салат так само дрібно посічену свіжу зелень.
Смачного!