Салат з печерицями, авокадо і хрустким беконом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Цей салат хороший тим, що легко трансформується в пісний (він же вегетаріанський) варіант простим видаленням бекону. При бажанні ви можете прибрати зі складу авокадо і замінити його на сир – козячий або з блакитною пліснявою – це теж буде відмінна варіація.

Якщо вам не хочеться вмикати духовку для вижарювання бекону, ви можете зробити це на сухій сковороді. Перевага духовки в тому, що вам не доведеться стояти і перевертати грудинку.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 7-8 тонких смужок бекону (сирокопченої грудинки)
  • 200 г печериць
  • 1 середнє стигле авокадо
  • 200 г томатів черрі
  • 200 г салатної суміші

Для заправки:

  • 4 ст.л. оливкової олії першого холодного віджиму
  • 2 ст.л. білого винного або яблучного оцту
  • 1 ст.л. медової гірчиці (або 1 ч.л. меду + 1 ч.л. з гіркою гладкої діжонськой гірчиці)
  • сіль і перець за смаком

salat-s-shampinionami-i-bekonom-1
Бекон кладемо на деко, застелене пергаментом.
salat-s-shampinionami-i-bekonom-2
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до хрусткого стану – 5-10 хвилин (точний час залежить від конкретної духовки).
Печериці нарізаємо скибочками завтовшки 3-4 мм.

salat-s-shampinionami-i-bekonom-3


Обсмажуємо на середньому вогні на олії до готовності. Перекладаємо на серветку, щоб ввібрати зайвий жир.
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, чистимо від шкірки. Нарізаємо кубиками.
Помідорки розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру.
Готуємо заправку. Для цього збиваємо виделкою до стану емульсії всі інгредієнти для неї.

salat-s-shampinionami-i-bekonom-4
Відливаємо третину заправки в окремий посуд. У решту додаємо в салат і перемішуємо.
salat-s-shampinionami-i-bekonom-5
Кладемо на тарілку салат, додаємо гриби, авокадо, помідори і дрібно нарізаний вижаренний бекон.
Поливаємо залишками заправки і подаємо.

salat-s-shampinionami-i-bekonom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.