Цей салат хороший тим, що легко трансформується в пісний (він же вегетаріанський) варіант простим видаленням бекону. При бажанні ви можете прибрати зі складу авокадо і замінити його на сир – козячий або з блакитною пліснявою – це теж буде відмінна варіація.
Якщо вам не хочеться вмикати духовку для вижарювання бекону, ви можете зробити це на сухій сковороді. Перевага духовки в тому, що вам не доведеться стояти і перевертати грудинку.
Інгредієнти на 4 порції:
- 7-8 тонких смужок бекону (сирокопченої грудинки)
- 200 г печериць
- 1 середнє стигле авокадо
- 200 г томатів черрі
- 200 г салатної суміші
Для заправки:
- 4 ст.л. оливкової олії першого холодного віджиму
- 2 ст.л. білого винного або яблучного оцту
- 1 ст.л. медової гірчиці (або 1 ч.л. меду + 1 ч.л. з гіркою гладкої діжонськой гірчиці)
- сіль і перець за смаком
Бекон кладемо на деко, застелене пергаментом.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до хрусткого стану – 5-10 хвилин (точний час залежить від конкретної духовки).
Печериці нарізаємо скибочками завтовшки 3-4 мм.
Обсмажуємо на середньому вогні на олії до готовності. Перекладаємо на серветку, щоб ввібрати зайвий жир.
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, чистимо від шкірки. Нарізаємо кубиками.
Помідорки розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру.
Готуємо заправку. Для цього збиваємо виделкою до стану емульсії всі інгредієнти для неї.
Відливаємо третину заправки в окремий посуд. У решту додаємо в салат і перемішуємо.
Кладемо на тарілку салат, додаємо гриби, авокадо, помідори і дрібно нарізаний вижаренний бекон.
Поливаємо залишками заправки і подаємо.
Смачного!