
Кожен з нас любить літо , але, звичайно , не спекотне і посушливе , а тепле і безтурботне . Ця пора з дитинства асоціюється у нас з відпочинком – літні канікули , свобода , буйна краса природи , що прокинулася після зимового заціпеніння . Звичайно , тепер ми вже не можемо похвалитися довгими канікулами , але поїздка на шашлики під час відпустки або вихідних поверне відчуття безтурботності і свободи . Шашлик зазвичай доповнюють лаваш ( або бутерброди ) та відповідні напої. Я пропоную вам урізноманітнити меню за допомогою легкої і смачною закуски , яка вигідно підкреслить смак шашлику – салат з полуницею і шпинатом . Шпинат і полуницю можна придбати в супермаркеті в любий час року , шашлик також можна приготувати коли завгодно – був би час і бажання . Такий салат відразу ж подарує вам літній настрій і легкість , навіть якщо на вулиці мороз і завірюха . Це подарунок літа !
Я вперше приготувала цей салат як закуску для шашлику , але зараз готую досить часто як десерт або легку вечерю. Таке блюдо успішно замінить вітамінний комплекс , при цьому воно шалено смачне.
Щоб приготувати салат з полуницею до шашлику , вам знадобиться:
- листя шпинату свіжі – 220 г
- горіхи волоські – 1 /3 ст.
- полуниця – 0,5 кг
для заправки:
- сік лимонний свіжий – 1 ст.л.
- оцет винний – 2 ст.л.
- цукор – ¼ ст.
- масло рослинне – 1 ст.л.
Як приготувати салат з полуницею до шашлику :
1.Промиваємо листя шпинату , подрібнюємо волоські горіхи і нарізаємо полуницю. Полуницю розрізаємо на кілька частин , якщо ягода велика . Якщо дрібна , то можна розрізати навпіл.
2 . У великій тарілці змішуємо полуницю , шпинат і горіхи.
3 . З’єднуємо всі складові , призначені для заправки , і гарненько їх перемішуємо. Заправка може зберігатися в холодильнику до самої подачі . Перед самим вживанням поливаємо нею салат і добре перемішуємо.
З боку може здатися , що готувати такий салат на природі проблематично , але це не так. Підготувати й нарізати складові можна дома, в дома готуємо і заправку. На природі залишиться тільки заправити салат і насолоджуватися прекрасним смаком .
Приємного апетиту!
Leave a Reply