Салат з помідорами чері, куркою, сухариками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат с помидорами черри, курицей, сухариками

Помідорами чері називаються вишнеподобні томати , що є різновидом садових томатів , з невеликими плодами , маса яких не перевищує 20-30 г. У перекладі з англійської мови « чері » означає просто « вишня» , однак цей вид помідорів носить таку назву зовсім не тому , що нагадує її за смаком – вся справа в невеликому розмірі .

Цікаво , що чері з’явилися на прилавках завдяки посиленим старанням ізраїльських учених , що і вивели цей сорт в 1973 р. Так , наукові співробітники поставили перед собою завдання домогтися уповільнення швидкого визрівання найпростіших помідорів в жарких кліматичних умовах. Як бачимо , це їм вдалося !
Варто відзначити , що ці крихітні « ягідки» є просто ідеальною зимовою їжею , оскільки вони допомагають компенсувати втрату необхідних нашому організму елементів в цей бідний вітамінами сезон. При цьому вміст сухих речовин ( антиоксидантів , вітамінів і цукрів) в черрі майже в 2 рази вище , ніж у звичайних томатів : до складу « мініатюрних » помідорів входять такі вітаміни , як Е , С, групи В , а також ряд органічних кислот. Більше того , вони багаті калієм , залізом , фосфором , кальцієм , які необхідні для нормального розвитку і функціонування нашого організму.
Однак найбільш цінною речовиною помідорів чері вважається лікопен , який і надає їм червоний насичений відтінок . Дана органічна сполука є потужним природним антиоксидантом , який здатний попереджати виникнення і розвиток онкологічних захворювань шлунка , кишечника , стравоходу і легенів.
Тому постарайтеся якомога частіше вживати даний продукт у своєму раціоні , а я зі свого боку пропоную вам один з варіантів їх застосування – легкий і ситний салатик з куркою і сухариками !
Щоб приготувати салат з помідорами чері , куркою і сухариками , нам знадобиться:

  • куряче м’ясо – 100 г
  • свинячий карбонат (купівельної ) – 50 г
  • свіжий огірок – 1 шт.
  • батон – 2 скибки
  • помідори черрі – 6 шт.
  • твердий сир – 30 г
  • майонез – 1 ст. л .

Як приготувати салат з помідорами чері , куркою і сухариками :
1 . Отже, перш за все варто відзначити , що для цього салату курку можна приготувати різними способами : наприклад , запекти з улюбленими спеціями в духовці ( у фользі ) до утворення красивої рум’яної скоринки або ж підсмажити її на рослинній ( оливковій ) олії на сковорідці. Тобто приготуйте її так , як вам подобається найбільше. Після чого розбираємо готову курочку на невеликі шматочки. Бажано , щоб м’ясо залишалося ще теплим , тому перекладіть його в яку-небудь тарілочку і накрийте її ( або просто залиште курку в теплій сковорідці ) .
2 . Тепер займемося підготовкою інших інгредієнтів . Отже , натираємо на крупній тертці улюблений твердий сир. Нарізаємо на невеликі кубики свинячий карбонат або окіст . Промиваємо свіжий огірок , обсушуємо його і нарізаємо невеликими шматочками.
3 . Шматочки батона нарізаємо на кубики , після чого обсмажуємо їх на сковорідці з усіх боків ( на будь-якому рослинному або вершковому маслі). До речі , сухарики можна приготувати і в духовці.
4 . Тепер беремо гарне блюдо ( салатницю ) і починаємо викладати наш салат шарами , після чого злегка їх перемішуємо. Спочатку викладаємо курку , зверху її посипаємо сиром. Наступним шаром кладемо свинячий карбонат , потім свіжий огірок ( трохи підсолюємо його ) .
5 . Розрізаємо помідори черрі на дві половинки і також додаємо їх в салат. Тепер присипаємо все залишками сиру і заправляємо майонезом. Зверху салат прикрашаємо свіжим огірком , кількома половинками черрі і сухариками.
Потрібно відзначити , що в результаті виходить дуже красиве і яскраве блюдо , яке стане прикрасою вашого обіднього столу !

237_04_04_13_265
Всім смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!