Салат з редьки

» » Салат з редьки
Салат з редьки

Редька – дуже корисна, особливо під час зими. Вона допомагає нашому організму перебувати в тонусі. Але не всі люблять її через своєрідний смак, і для ось таких не фанатів гіркої редьки наступний рецепт. Завдяки солодкого меду і зернам граната, ви можете швидко і просто приготувати смачний салат з редьки!

Інгредієнти:

Основні

  • Редька 2 штуки (середнього розміру)
  • Гранат 1/2 штуки

для заправки

  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Сік лимонний 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений за смаком
  • Кріп нарізаний 1 столова ложка
  • Мед 1 чайна ложка

Інвентар:

Глибока тарілка, ніж кухонний, дошка обробна, столова ложка, піала, віночок або виделка, ніж для чищення овочів.

Приготування:

Крок 1: готуємо інгредієнти.

Салат з редьки

Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти. Редьку беріть на свій смак: білу, чорну або дайкон. Почистіть її, промийте, обсушіть і поріжте спершу тонкими кружечками, потім соломкою. Можна скористатися спеціальним ножем для шинкування овочів, тоді вийде нарізати редьку швидше і простіше.
Гранат очистіть, відібравши зерна від білястих перегородок. Найпростіше це, до речі кажучи, робити в глибокій мисці з водою, тоді вам вдасться уникнути бризок соку по всій кухні і на одязі.

Крок 2: змішуємо і заправляємо салат.

Салат з редьки

Змішайте нарізану редьку з гранатовими зернами. В окремій піалі змішайте оливкову олію, лимонний сік (краще свіжовичавлений), сіль, мелений перець (це не обов’язково, можна і зовсім без нього), нарізану зелень кропу і рідкий мед. Віночком або вилкою гарненько збийте всі інгредієнти для заправки.

Салат з редьки

Влийте лимонно-медову заправку в салат і добре все перемішайте. Накрийте чимось, щоб страва не ввібрала зайві аромати, і відправте в холодильник на 1 годину. За цей час редька трохи замаринується і частина її гіркоти піде, а якщо ви взяли зовсім не гіркий сорт, то салат і зовсім стане м’яким.

Крок 3: подаємо смачний салат з редьки.

Салат з редьки

Салат з редьки – це чудове доповнення до сніданку, подавайте його до омлету або бутербродів з шинкою або з тунцем, наприклад. Так у вас вийде повноцінний сніданок, який допоможе вам не тільки часом не підчепити якусь болячку, а й залишатися бадьорим протягом усього дня. Харчуйтеся правильно і з задоволенням!
Смачного!
Поради до рецепта:– Можна додати в цей салат 1 терте кисло-солодке яблуко, яке ще сильніше пом’якшить гіркоту редьки.

Салат з редьки обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика