Салат з рисом і червоною рибою

» » Салат з рисом і червоною рибою
Салат з рисом і червоною рибою

Салат з рисом і червоною рибою – дуже легке і дієтичне блюдо. Смачна, поживна і дуже корисна страва, вона підійде вам особливо, якщо ви віддаєте перевагу здоровій їжі. Ви можете приготувати цей салат в якості повсякденної страви, але й поданий на святковий стіл він не розчарує гостей. Хоча, на перший погляд страва виглядає простовато, але через ніжну делікатесну копчену сьомгу в поєднанні зі свіжими помідорами і диким рисом, смак виходить дивним.

Інгредієнти:

  • Суміш дикого і довгозерний рису 300 грам
  • Сьомга копчена філе 150 грам
  • Помідори 2 штуки (великі)
  • Сік лимонний 2 столових ложки
  • Олія оливкова 4 столових ложки (мул за смаком)
  • Сіль за смаком

Салат з рисом і червоною рибою
Почнемо готування салату з того, що зваримо рис. Як правило, суміш дикого і довгозернистого рису не треба промивати, а потрібно відразу опустити в каструлю з холодною водою і варити на повільному вогні протягом 25-30 хвилин під кришкою. В кінці додати солі і остудити до кімнатної температури. Але найкраще перед приготуванням рису ознайомитися з інструкцією і вказівками, написаними на упаковці.
Важливо: кількість води потрібно розраховувати виходячи із пропорції, що 3 склянки води припадає на 1 склянку рису.
Салат з рисом і червоною рибою
Філе копченої сьомги розмістіть на обробній дошці і за допомогою кухонного ножа відокремте жорстку шкірку від м’якоті. Після чого накришіть рибу маленькими кубиками або дуже тонкою соломкою.
Салат з рисом і червоною рибою
Помідори промийте під струменем теплої, майже гарячої води. Розрізавши кожен овоч на дві рівні половини виріжте те місце, де раніше була плодоніжка і накришіть томати так само як і рибу, тобто дрібними кубиками.
Важливо: для даного салату краще всього вибрати стиглі соковиті помідори, пам’ятайте, що від якості інгредієнтів залежить кінцевий смак страви і один незрілий помідор може зіпсувати вам все задоволення.
Коли рис охолоне й стане придатним для нас, кімнатної температури, висипте його в салатницю і змішайте з шматочками риби і помідорів. Додайте за смаком солі і полийте лимонним соком. Перемішайте, з томатів повинно виділитися трохи соку, як тільки це відбудеться, полийте все оливковою олією і змішайте ще раз. Поставте салат трохи охолодитися в холодильник на 15-30 хвилин перед подачею на стіл.
Салат з рисом і червоною рибою подавайте охолодженим, розклавши на порції або виставивши його на стіл в одній великій салатниці. Оскільки у вас вийшло самостійне і повноцінне блюдо, доповнювати його чимось ще не потрібно. Просто насолоджуйтеся смаком і пригощайте своїх рідних і близьких.
– Кількість лимонного соку, а так само оливкового масла і солі корегуйте виходячи з ваших особистих переваг.
– Так само в цей салат можна додати трохи солодкого овочевого перцю.
– Ви можете використовувати будь-яку іншу копчену червону рибу, не обов’язково сьомгу.
Салат з рисом і червоною рибою
Смачного!

Салат з рисом і червоною рибою обновлено: Лютий 5, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика