Салат з ростбіф і припущеними томатами черрі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ще один салат , який при правильному дозуванні цілком може зійти за основне блюдо. В основі – мій улюблений і ненаглядний ростбіф з товстого краю. Хоча , в принципі , його можна приготувати і з вирізки.
Свіжу ноту в цьому салаті дає огірочок і редиска , настругані на тертці для корейської моркви. За великим рахунком , за відсутністю такої терки ви можете просто нарізати ці овочі на тонкі скибочки – все одно буде смачно.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 500 г яловичого товстого краю (він же довгий м’яз)
  • сіль і перець за смаком
  • 1 невеликий огірок
  • 3 редиски
  • 250 г помідорів чері
  • 1 зубчик часнику
  • 1 гілочка базиліку
  • 200 г салатної суміші
  • 1 ст.л. кедрових горішків

Для заправки:

  • 4 ст.л. оливкової олії першого віджиму
  • 2 ст.л. білого винного оцту
  • 2 ч.л. діжонськой або іншої гострої гладкої гірчиці
  • сіль і перець за смаком

salat-s-rostbifom-i-cherri-1
Солимо й перчимо яловичину. У сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Обсмажуємо м’ясо з усіх боків до рум’яної скоринки. Кладемо у вогнетривкий посуд і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Тримаємо 15-20 хвилин, до прожарювання “медіум” або довше, якщо любите.
Готове м’ясо виймаємо з духовки і кладемо на дошку. Відставляємо убік.
Редис і огірок тремо на корейській терці або нарізаємо тонкою соломкою.
salat-s-rostbifom-i-cherri-2
Для заправки кладемо всі інгредієнти в миску і збиваємо виделкою до отримання емульсії.
salat-s-rostbifom-i-cherri-3


Кладемо в миску салат і перемішуємо так, щоб заправка покрила кожен листочок.
salat-s-utkoi-i-pechenym-percem-5
Помідори розрізаємо на половинки (або четвертинки, якщо вони більші). У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. оливкової олії. Кладемо томати і смажимо, постійно помішуючи, 1 хвилину. Додаємо натертий часник і дрібно нарізаний базилік і смажимо ще півхвилини.
salat-s-rostbifom-i-cherri-4
Знімаємо зі сковороди.
Ростбіф нарізаємо на тонкі скибочки.
salat-s-rostbifom-i-cherri-5
У тарілку кладемо салатну суміш, додаємо м’ясо, томати, огірок, редис. Посипаємо кедровими горішками і прикрашаємо тонкою грінкою з багета.
salat-s-rostbifom-i-cherri
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.