
Качка прекрасно поєднується із солодкими інгредієнтами. І сьогоднішній салат – чергове тому підтвердження: у ньому качине філе сусідить з грушею. Для контрасту я додала в цю композицію солону фету. Як варіант, ви можете замінити її пікантним сиром з блакитною пліснявою (стилтон, дор блю, Блю де Овернь і їм подібними) – це теж буде чудово.
Груша може бути як солодкою (наприклад, конференція), так і більш кислих сортів.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 качиних філе зі шкірою
- 1 середня груша (у мене 2 поменше)
- 80 г фети
- пара пучків руколи (близько 250-300 г)
- сіль і перець за смаком
Для заправки:
- 2 ст.л. оливкового масла
- 2 ст.л. бальзамічного оцту
- 1 ст.л. рідкого меду
- 1 ст.л. лимонного соку
- сіль і перець за смаком
На шкірі качиного філе робимо по кілька неглибоких надрізів гострим ножем. Солимо й перчимо. Смажимо на середньому вогні з обох сторін приблизно по 5 хвилин. Перекладаємо на тарілку.
Накриваємо фольгою і даємо відпочити.
Тим часом готуємо заправку. Для цього змішуємо всі інгредієнта в плошці і збиваємо виделкою до стану емульсії.
Грушу нарізаємо на тонкі скибочки. Фету ламаємо руками на невеликі шматочки.
Качине філе нарізаємо на тонкі скибочки.
В тарілки кладемо рукколу, додаємо сир і грушу, зверху кладемо нарізане качине філе. Поливаємо заправкою і подаємо.
Перед їжею перемішуємо в тарілці.

Смачного!
Leave a Reply