Салат з руколи з качкою і грушею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Качка прекрасно поєднується із солодкими інгредієнтами. І сьогоднішній салат – чергове тому підтвердження: у ньому качине філе сусідить з грушею. Для контрасту я додала в цю композицію солону фету. Як варіант, ви можете замінити її пікантним сиром з блакитною пліснявою (стилтон, дор блю, Блю де Овернь і їм подібними) – це теж буде чудово.

Груша може бути як солодкою (наприклад, конференція), так і більш кислих сортів.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 качиних філе зі шкірою
  • 1 середня груша (у мене 2 поменше)
  • 80 г фети
  • пара пучків руколи (близько 250-300 г)
  • сіль і перець за смаком

Для заправки:

  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ст.л. рідкого меду
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • сіль і перець за смаком

salat-iz-rukkoly-s-utkoi-i-grushei-1
На шкірі качиного філе робимо по кілька неглибоких надрізів гострим ножем. Солимо й перчимо. Смажимо на середньому вогні з обох сторін приблизно по 5 хвилин. Перекладаємо на тарілку.
salat-iz-rukkoly-s-utkoi-i-grushei-2
Накриваємо фольгою і даємо відпочити.
Тим часом готуємо заправку. Для цього змішуємо всі інгредієнта в плошці і збиваємо виделкою до стану емульсії.
salat-iz-rukkoly-s-utkoi-i-grushei-3


Грушу нарізаємо на тонкі скибочки. Фету ламаємо руками на невеликі шматочки.
Качине філе нарізаємо на тонкі скибочки.
В тарілки кладемо рукколу, додаємо сир і грушу, зверху кладемо нарізане качине філе. Поливаємо заправкою і подаємо.
Перед їжею перемішуємо в тарілці.
salat-iz-rukkoly-s-utkoi-i-grushei
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.