
Далека родичка італійської пасти, фунчоза, ще не так давно для більшості з нас була лише красивою назвою, пов’язаною з екзотичною кулінарією. Сьогодні це чудове блюдо азіатської кухні доступно кожному. Як і багато інших страв, які отримали широку популярність спочатку в країнах Азії, а потім і в усьому світі, фунчоза має китайське коріння.
В Україні фунчозою називають локшину двох видів: рисову локшину, яка після відварювання стає молочно-білою, і власне фунчозу – найтоншу локшину, що виготовляється з різних видів крохмалю (наприклад, крохмалю з бобів мунгу, з батата, маніоки, картоплі та ін.). Після відварювання крохмальна локшина набуває характерно прозорий вигляд, завдяки якому фунчоза отримала назву «скляної локшини».
З фунчози готують безліч різних страв. як гарячих, так і холодних. Ми б хотіли запропонувати вам рецепт дуже поживного і пікантного салату з фунчози.
Інгредієнти для салату:
- Фунчоза (150 гр.)
- Перець болгарський (1 шт.)
- Морква (1 шт.)
- Огірок (2-3 шт.)
- Свинина (250 гр.)
- Заправка для моркви по-корейськи (1,5 пакетика)
- Соєвий соус (3 ст.л)
Приготування салату:
Перець ріжемо тонкою соломкою.
Моркву і огірок також ріжемо соломкою (або ж використовуємо спеціальну терку для корейських салатів).
Кип’ятимо воду і замочуємо в окропі фунчозу на 7 – 10 хвилин.
Зливаємо воду з локшини, змішуємо локшину і овочі, додаємо заправку для корейської моркви.
Свинину ріжемо соломкою.
Обсмажуємо свинину в рослинному маслі на сильному вогні до зарум’янювання.
Зменшуємо вогонь і додаємо соєвий соус, смажимо свинину до готовності.
Додаємо свинину до фунчози і овочам. Попередньо можна дати стекти жиру зі свинини, або промокнути її паперовим рушником. Ретельно перемішуємо і прибираємо в холодильник. Можна цього і не робити, вийде теплий салат.
Через півгодини перебування в холодильнику салат з фунчози з овочами готовий до подачі.
Приємного апетиту !!!!
Leave a Reply