Салат з яйцем-пашот, помідорами і моцарелою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат с яйцом-пашот, помидорами и моцареллой 1

Найцікавіше в цьому салаті – яйце -пашот . Сам салат може бути будь-яким , можна використовувати абсолютно будь-які овочі .
Для того , щоб яйця -пашот вийшли , треба дотримуватися кількох нескладних правил. Яйця повинні бути свіжими. Коли ви опускаєте яйця у воду , вода не повинна сильно кипіти.
Сіль і оцет додається для того , щоб білок краще ” схопився ” і правильно огорнув жовток.
Я просто виливала яйце у воду , але якщо , з якихось причин , яйце розтікається , можна перед тим , як вливати яйце , зробити воронку ( швидко розмішуєте воду , виходить воронка ) , і в неї влити яйце.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2-3 порції.

Інгредієнти

  • 20-25 помідорів чері
  • 20 маленьких кульок моцарелли
  • 100 г зеленого салату
  • сік половини лайма (або половини невеликого лимона)
  • 5 ст.л. рослинної олії
  • сіль
  • перець

яйця-пашот:

  • 3 яйця
  • 2 літри води
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ст.л. оцту 6-9%

930_010040gbl_5932_b
Приготування

930_02416kc_5938_b
Моцарелу розрізати на 2 частини (якщо ви використовуєте великі кульки, їх розрізати на 4-6 частин).
930_03416kc_5943_b
Черрі розрізати на дві частини.
930_04416kc_5946_b
Готуємо заправку.
Змішати масло і сік лайма.
930_05416kc_5950_b
Посолити, поперчити.
930_0648yel_5953_b
Змішати зелений салат, моцарелу і черрі.
930_0748yel_5960_b
Додати заправку, перемішати.
930_0848yel_5965_b
Яйця (кожне окремо) вилити в невелику мисочку.
930_0948yel_5972_b
У воду додати сіль і оцет.
Довести до кипіння.
Як тільки вода закипить, влити яйце.
930_01048yel_6034_b
Варити близько 2-3 хвилин.
930_01148yel_6064_b
Дістати за допомогою шумівки.
Влити наступне яйце.
930_01223zjo_5976_b
На тарілки викласти салат.
930_013823a4_5980_b
На салат викласти яйця.
Трохи посолити, поперчити.
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.