
Найцікавіше в цьому салаті – яйце -пашот . Сам салат може бути будь-яким , можна використовувати абсолютно будь-які овочі .
Для того , щоб яйця -пашот вийшли , треба дотримуватися кількох нескладних правил. Яйця повинні бути свіжими. Коли ви опускаєте яйця у воду , вода не повинна сильно кипіти.
Сіль і оцет додається для того , щоб білок краще ” схопився ” і правильно огорнув жовток.
Я просто виливала яйце у воду , але якщо , з якихось причин , яйце розтікається , можна перед тим , як вливати яйце , зробити воронку ( швидко розмішуєте воду , виходить воронка ) , і в неї влити яйце.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2-3 порції.
Інгредієнти
- 20-25 помідорів чері
- 20 маленьких кульок моцарелли
- 100 г зеленого салату
- сік половини лайма (або половини невеликого лимона)
- 5 ст.л. рослинної олії
- сіль
- перець
яйця-пашот:
- 3 яйця
- 2 літри води
- 1 ч.л. солі
- 2 ст.л. оцту 6-9%
Приготування
Моцарелу розрізати на 2 частини (якщо ви використовуєте великі кульки, їх розрізати на 4-6 частин).
Черрі розрізати на дві частини.

Готуємо заправку.
Змішати масло і сік лайма.

Посолити, поперчити.

Змішати зелений салат, моцарелу і черрі.

Додати заправку, перемішати.

Яйця (кожне окремо) вилити в невелику мисочку.

У воду додати сіль і оцет.
Довести до кипіння.
Як тільки вода закипить, влити яйце.

Варити близько 2-3 хвилин.

Дістати за допомогою шумівки.
Влити наступне яйце.

На тарілки викласти салат.

На салат викласти яйця.
Трохи посолити, поперчити.
Приємного апетиту!
Leave a Reply