
Інгредієнти:
- 300 г варено-копченого філе грудки індички;
- 2 середніх зелених яблука;
- 4-6 черешків селери;
- по 2 гілочки зеленого та фіолетового базиліка.
Для заправки:
- 250 г червоної смородини;
- 2 см кореня свіжого імбиру;
- 1 ст. л. гречаного меду;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- сіль, мелений запашний і чорний перець.
Як приготувати.
Для заправки у смородини видаліть гілочки. Імбир очистіть, натріть на дрібній тертці, покладіть разом зі смородиною в блендер, збийте в пюре. При бажанні протріть через сито, щоб позбутися від кісточок, або залиште як є.
Змішайте пюре з медом, потім з рослинним маслом, приправте сіллю і перцем. Дайте заправці настоятися мінімум 15 хв.
Якщо у селери із зовнішнього боку великі жорсткі волокна, зріжте їх. Наріжте черешки поперек скибочками завтовшки приблизно 5 мм.
Філе індички наріжте невеликими кубиками. У зеленого та фіолетового базиліка обірвіть листочки з гілочок (гілочки не знадобляться). Дрібні листочки залиште цілими, великі складіть один на одного, скрутіть в рулетик і тонко наріжте впоперек.

Якщо у яблук жорстка шкірка, очистіть її. Розріжте яблука уздовж на 4 частини, потім наріжте впоперек тонкими скибочками.

Змішайте всі підготовлені продукти із заправкою, посипте базиліком. Подавайте відразу ж або дайте трохи настоятися в холодильнику.

Смачного!
Leave a Reply