
Нас завжди приваблювали морепродукти, і не тільки за їх корисні властивості. Самі собою вони мають незвичайні смаки, їх легко приготувати і важко зіпсувати. Саме тому салати на морську тематику не тільки красиво виглядають, але і дурманять своїм ароматом. Кожна господиня на будь-яке свято намагається знайти незвичайний рецепт і прикрасити свій стіл стравою з крабового м’яса, оскільки воно ще з радянських часів вважається дуже популярним. І якщо ви також небайдужі до такої кухні, спробуйте приготувати салат «морський прибій».
Для цього знадобиться:
- Крабове м’ясо чи крабові палички – 1 упаковка (200 гр);
- Картопля – 3 середніх бульби;
- Морква – 2 шт .;
- Яйця – 2 шт .;
- Твердий сир – 50 гр;
- Майонез – 200 гр;
- Перець мелений і сіль – за смаком.
Почнемо з того, що довше з приготування. Картоплю добре миємо, обрізаємо непотрібні частини. Те ж робимо з морквою. Овочі поміщаємо в одну каструлю, заливаємо водою, додаємо солі (не шкодуємо) і ставимо на вогонь варитися.
Яйця варимо круто. Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо на маленькі кубики, чим дрібніше, тим смачніше. Як тільки відварні овочі охолонуть, знімаємо шкірку і також подрібнюємо в кубики. Крабові палички або м’ясо теж шаткуємо на дрібні шматочки. А сир потрібно натерти на дрібній тертці, він буде прикрасою для салату.
Тепер потрібно все викласти шарами. Спочатку картопля, потім крабове м’ясо, морква та яйця. Кожен шар потрібно змастити майонезом, змішаним з сіллю і меленим перцем. Постарайтеся вловити золоту середину, інакше салат буде або дуже сухим, або дуже жирнм.
Тертий сир слід викласти перед самою подачею, інакше він присохне, і вигляд у вашої страви буде вже не той. А перед тим воно має настоятися в холодильнику в середньому пару годин.
Якщо у вас є спеціальні формочки для салатів, можна скористатися ними, і тоді ваші гості відчують себе, як в дорогому ресторані. І не забудьте прикрасити страву зеленню – вона додасть йому свіжості і апетитності. Так до такого оригінального салатик можна приготувати курку з ананасами та картоплею.
Приємного апетиту!
Leave a Reply