Салат «Мімоза» з сайрою

» » Салат «Мімоза» з сайрою
Салат «Мімоза» з сайрою

Однією з найважливіших складових святкового столу є різноманітність салатів. Незважаючи на те, що в наш час кулінарія не стоїть на місці і з’являється все більше і більше нових варіантів салатів, у всіх країнах пострадянського простору люди пам’ятають смак салату «Мімоза», який так любимо з самого дитинства. Адже тоді без нього не обходилось практично жодне свято. Уже в давні часи було придумано безліч варіацій цього цікавого салата. Не секрет, що в основі салату лежить консервована риба, але одним із самих популярних рецептів досі є салат Мімоза з сайрою. Приготування такої страви вважається дуже трудомісткою і займає не малу кількість часу, адже це листковий салат. Тут, крім того, що потрібно підготувати кожен інгредієнт, важливо не забути укласти все шарами. І робити це потрібно повільно і акуратно, щоб у підсумку все не змішалося і не зіпсувало як естетичну сторону салату, так і смакову. Але незважаючи на всю мороку, салат настільки смачний, що не залишить нікого байдужим.

Як приготувати салат мімоза?
Консервована риба є базовою складовою класичного салату Мімоза. Але враховуючи те, що вона не потребує подальшої обробки, приготування варто почати з підготовки інших інгредієнтів. Для початку потрібно відварити чотири картоплини середніх розмірів, така ж кількість моркви і п’ять яєць. Остудивши всі готові продукти, їх потрібно очистити і натерти на дрібній тертці, кожен інгредієнт окремо. Важливо відокремити навіть жовтки і білки. Пам’ятаючи про те, що цей салат буде викладатися шарами почати його сервіровку варто з риби. Звернемо увагу на рецепт салату мімоза з сайрою, адже саме цей вид консерви вважається найоптимальнішим варіантом для такої страви. Сайра буде першим шаром салату, тому її потрібно витягти з банки і розтерти виделкою так, щоб вона придбала консистенцію густої кашки, а потім акуратно розкласти консервовану сайру на тарілці. Промазати це все майонезом, а зверху рівномірно розподілити подрібнені білки яйця і знову покрити шаром майонезу. Далі, послідує терта морква, яку також накриє майонез. Потім, потрібно дрібно нарізати дві середні цибулини, які стануть наступним шаром цього салату. Щоб цибуля в салаті не гірчила, можна попередньо залити її окропом на 10 хвилин. Після цибулі на салат викладається натерту картоплю і змащується це все майонезом. Далі потрібно натерти 100-150 грам твердого сиру, викласти його на салат, покрити майонезом і завершити все це шаром з натертого жовтка. Прикрасити це блюдо можна за допомогою зелені. Щоб салат мімоза з сайрою просочився і вийшов соковитим, потрібно залишити його в холодному місці приблизно на 2 години.
Салат «Мімоза» з сайрою
Тут представлений класичний рецепт цього салату. Але експериментатори і передові господині не стоять на місці і постійно вигадують щось новеньке. Давайте подивимося, як можна злегка змінити смак «Мімоза», зробивши його більш оригінальним, пікантним або м’яким.
Як зробити салат мімоза незвичайним?
Дуже часто останнім часом з’явилося багато експериментів з основним продуктом салату – рибою. Багато хто намагається замінити салат «Мімоза» з консервою на більш свіжий варіант, використовуючи солону рибу. Найчастіше їй надається сьомга.
Також щоб надати салату «Мімоза» деяку родзинку, в якості головного інгредієнта можна використовувати тунця, шпроти, скумбрію, сардину, сьомгу і навіть крабові палички.
До речі, пропонуємо вам подивитися наш рецепт салату «Мімоза» з консервованою червоною рибою

.
Салат «Мімоза» з сайрою
Також дуже цікавий смак має салат, в якому звичайний твердий сир замінений на плавлений сирок. Технологія приготування цього блюда залишається такою ж, але тільки в кінці передостаннім шаром виступає більш м’який і ніжний варіант сиру.
Непоганим також варіантом для поновлення класики можна вважати і рецепт салату з малосольними огірочками, які нічого не замінюють, а виступають в якості додаткового шару.
І досить часто можна зустріти салат, в якому замість картоплі використовується відварений рис. Але немає межі досконалості, і кожен може внести щось своє. Покладаючись на кулінарне чуття і фантазію, можна створити шедевр.

Салат «Мімоза» з сайрою

Смачного!

Салат «Мімоза» з сайрою обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика