Салат “Парус”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат "Парус" 6

Салат “Парус” – ще одне оригінальне блюдо, яке можна запросто поставити до святкового столу. Готується воно швидко і просто, вам навіть не доведеться особливо морочитися з продуктами, хіба тільки зварити яйця круто. Цей багатошаровий салат сподобається і дорослим, і дітям, так як він подарує вам незабутній післясмак і прекрасний настрій на цілий день. Пригощайтеся!

  • Грудка куряча копчена 200 грам
  • Кукурудза консервована 80 грам
  • Морква по корейськи – 80 грам
  • Яйця курячі 2 штуки
  • Майонез 80 грам
  • Перець чорний мелений 2 грами
  • Сіль 2 грами
  • Чіпси картопляні 80 грам

1415757305272e0704f
Викладаємо яйця в маленьку каструлю і заливаємо звичайною холодною водою так, щоб вона повністю покривала компоненти. Тепер ставимо ємність на середній вогонь і чекаємо, коли рідина закипить. Відразу ж після цього відварюємо яйця круто протягом 10 хвилин. Після закінчення відведеного часу вимикаємо конфорку, а каструлю з допомогою кухонних прихваток переставляємо в раковину під струмінь холодної води з-під крана. Даємо можливість компонентам повністю охолонути, щоб після з них можна було з легкістю видалити шкаралупу.
1415757305713e3f4dc
Тепер викладаємо яйця на обробну дошку і дрібно рубаємо за допомогою ножа кубиками. Подрібнені компоненти пересипаємо в чисту тарілку.
1415757305804530754


Корейську моркву по необхідності викладаємо на обробну дошку і подрібнюємо ножем. Це в тому випадку, якщо вона дуже довга. Рубаний компонент перекладаємо в вільну тарілку.
14157573058752e4ca1
Копчену курячу грудку викладаємо на обробну дошку і акуратно відрізаємо м’якоть від кістки. Далі подрібнюємо м’ясо шматочками і переміщаємо в чисту тарілку. Увага: за бажанням, перш ніж порубати компонент, його можна очистити від шкірки, так як вона сама по собі йде жирноватою.
14157573052966cfb76
Ми будемо готувати багатошаровий салат, тому не забуваємо кожен рівень змащувати невеликою кількістю майонезу, розрівнюючи його столовою ложкою, а також посипати сіллю і чорним меленим перцем. Отже, приступимо! Першим ділом викладаємо в салатницю або на спеціальну плоску тарілку копчену курку. Потім другим шаром у нас йде морква. Увага: якщо ви любите пікантні і цікаві за смаком страви, тоді корейську стружку можна взяти і погостріше. Зверху викладаємо консервовану кукурудзу і відразу ж висипаємо на неї подрібнені яйця. В кінці додаємо чіпси, які відразу ж ламаємо над салатом чистими руками. Важливо: останній шар страви не змащуємо майонезом, а прикрашаємо його за бажанням ще кількома кружальцями смаженої картоплі. Це необхідно зробити для того, щоб блюдо відповідало назві. Тобто вставляємо чіпси прямо в салат, щоб на вигляд він нагадував кораблик. Я зазвичай так не роблю, адже смак від цього все одно не змінюється. А по виду, мені здається, блюдо і так красиве.
141575730535776b473
Готовий салат відразу ж подаємо до обіднього столу. Так як в його склад входять чіпси, то можна обійтися навіть без хліба. Салат і так виходить дуже смачним і ситним. Його можна поставити як до вечері, так і на святковий стіл.
– Якщо ви все таки вирішили приготувати салат у формі вітрильника, тоді постарайтеся використовувати відповідну вузьку і довгасту салатницю або ж блюдо у вигляді риби;
– Для страви беріть чіпси з класичним смаком, наприклад, просто з сіллю або сиром;
– Замість копченої курячої грудки також підійде шинка або варене індиче філе;
– Якщо ви хочете, щоб ваш салат не розтікався по тарілці, тоді змащуйте кожен шар невеликою кількістю майонезу з високим відсотком жирності, наприклад, 67%;
– Після приготування блюдо можна поставити в холодильник настоятися на півгодини. Але зберігати салат більше дня не рекомендується, так як він може дати сік, а чіпси перетворяться в м’яку картоплю;
– Щоб салат змогли спробувати діти, додайте в нього ніжну по гостроті корейську моркву, використовуйте менше чорного меленого перцю, і найголовніше – зробіть картопляні чіпси самі в домашніх умовах. Так ви будете точно знати, що до їх складу не входять ніякі ароматизатори, Е-шки та інші добавки.
141575730573117e5306828
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!