
Мабуть, всі люблять поласувати за святковим столом салатами, різноманіття яких широке. До того ж, салати – це неймовірно зручні страви, готувати які можна з усього того, що є у дома.
Ще один рецепт – салат «Веселка». Що потрібно зробити для його приготування?
Перше, потрібно купити всі потрібні інгредієнти:
- 1. 5 яєць, які потрібно відварити і перетерти на крупній тертці
- 2. Пучок зеленого пір’я цибулі – нарізати дрібно
- 3. Свіжий огірок, 3 штуки
- 4. Крабові палички – натерти на тертці
- 5. Помідори (свіжі), 6 штук – порізати у вигляді кубиків
- 6. Перець болгарський (свіжий) – 1 штука, нашаткувати соломкою
- 7. Трохи сиру (можна використовувати будь-які сорти) – потерти на дрібній тертці
- 8. Червоний перець, свіжий – для прикраси, одна штука
Перераховані вище компоненти – це основа салату.
Складові прошарку:
1. Майонез – близько 300 грам, краще використовувати «Провансаль»
2. Сметана – 200 грам
3. Часник – близько 3-4 зубчиків, які потрібно розчавити і перетерти
4. Гірчиця – одна ложка
5. Мелений перець, чорний; сіль – на смак
Ці інгредієнти потрібно змішати, і перешаровувати сумішшю салат.
Основні етапи приготування салату «Веселка» – це викладання складових шарами, кожен з яких потрібно просочувати прошарком:
1. Яйця разом з прошарком
2. Зелену цибулю, змішати з огірками і прошарок
3. Помідори з крабовими паличками і прошарок
4. Свіжий перець разом з прошарком
5. Зверху натертий сир
Готовий салат можна прикрасити перцем (бажано, червоним, свіжим), зробивши внизу бортики. А ось на вершину краще викласти кілька часточок перцю, з яких можна зробити квітку. Знову ж таки, краще брати червоний перець. Однак, щоб напевно вразити гостей, придумайте свою фірмову, оригінальну деталь для салату – тоді всі будуть захоплені вашими талантами!
Смачного!
Leave a Reply