
Легкі , смачні , маложирні салати зі свіжих овочів і зелені – часті гості на столах гурманів , що піклуються про здоров’я і красу фігури. Пікантний салат з креветками , свіжими огірочками і вітамінною морквиною мене навчили готувати в Мірін , столиці грецького острова Лемнос . Тамтешні господині частенько нарізають цей салат на швидку руку , коли потрібно швидко і смачно нагодувати , наприклад , несподіваних гостей . Час приготування всього 20 хвилин. Приступаємо ?
Продукти для салату:
Припустимо , компанія ваша з 6 чоловік . На таку кількість їдців візьмемо:
- 500 грамів креветок ,
- 4 свіжих огірочка ,
- 150 грамів зеленого листового салату або салату айсберг ,
- по 3 столові ложки лимонного і яблучного соку ,
- 5 столових ложок оливкової олії.
- Для пікантності смаку : 0,5 чайної ложки тертого імбирного кореня ( за бажанням).
Приготування салату :
У киплячу підсолену воду опускаємо очищені креветки , варимо хвилин 5-7. Відкидаємо на друшляк і залишаємо остигати.
Огірки миємо під проточною водою , обсушуємо , кінчики зрізаємо . Шаткуємо огірочки тонкими скибочками або соломкою.
Моркву ретельно миємо , чистимо і нарізаємо дуже тонкою соломкою ( на корейський манер) . Або тремо на спеціальній тертці для приготування моркви по- корейськи .
Листя салату перебираємо , видаляючи неякісні . Обмиваємо , стряхуэмо воду. Коли обсохнуть – рвемо руками (!) На невеликі шматочки.
У глибоку прозору салатницю викладаємо креветки , обережно перемішуємо їх з підготовленими овочами.
Окремо в невеликій піалі з’єднуємо лимонний і яблучний соки , трохи соєвого соусу , оливкове масло і злегка збиваємо суміш виделкою. Дивовижний смак додасть корінь імбиру , спробуйте. Крім того , імбир надзвичайно корисний для обміну речовин , а також вважається одним з сильних афродизіаків . Словом , такий салатик цілком підійде і для романтичної вечері.
Трохи відволіклися , продовжуємо . Отриманим соусом заливаємо салат , даємо трохи постояти – просочитися , і подаємо до столу. Якщо блюдо будете робити заздалегідь , раджу витримати його 1 годину в холодильнику. А перед тим як пригощати дорогих гостей , посипати зверху подрібненими волоськими горіхами або мигдалем.
Смачного!
Leave a Reply