Салат Середземноморський

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат Средиземноморский

Легкі , смачні , маложирні салати зі свіжих овочів і зелені – часті гості на столах гурманів , що піклуються про здоров’я і красу фігури. Пікантний салат з креветками , свіжими огірочками і вітамінною морквиною мене навчили готувати в Мірін , столиці грецького острова Лемнос . Тамтешні господині частенько нарізають цей салат на швидку руку , коли потрібно швидко і смачно нагодувати , наприклад , несподіваних гостей . Час приготування всього 20 хвилин. Приступаємо ?

Продукти для салату:
Припустимо , компанія ваша з 6 чоловік . На таку кількість їдців візьмемо:

  • 500 грамів креветок ,
  • 4 свіжих огірочка ,
  • 150 грамів зеленого листового салату або салату айсберг ,
  • по 3 столові ложки лимонного і яблучного соку ,
  • 5 столових ложок оливкової олії.
  • Для пікантності смаку : 0,5 чайної ложки тертого імбирного кореня ( за бажанням).

Приготування салату :
У киплячу підсолену воду опускаємо очищені креветки , варимо хвилин 5-7. Відкидаємо на друшляк і залишаємо остигати.
Огірки миємо під проточною водою , обсушуємо , кінчики зрізаємо . Шаткуємо огірочки тонкими скибочками або соломкою.
Моркву ретельно миємо , чистимо і нарізаємо дуже тонкою соломкою ( на корейський манер) . Або тремо на спеціальній тертці для приготування моркви по- корейськи .
Листя салату перебираємо , видаляючи неякісні . Обмиваємо , стряхуэмо воду. Коли обсохнуть – рвемо руками (!) На невеликі шматочки.
У глибоку прозору салатницю викладаємо креветки , обережно перемішуємо їх з підготовленими овочами.
Окремо в невеликій піалі з’єднуємо лимонний і яблучний соки , трохи соєвого соусу , оливкове масло і злегка збиваємо суміш виделкою. Дивовижний смак додасть корінь імбиру , спробуйте. Крім того , імбир надзвичайно корисний для обміну речовин , а також вважається одним з сильних афродизіаків . Словом , такий салатик цілком підійде і для романтичної вечері.
Трохи відволіклися , продовжуємо . Отриманим соусом заливаємо салат , даємо трохи постояти – просочитися , і подаємо до столу. Якщо блюдо будете робити заздалегідь , раджу витримати його 1 годину в холодильнику. А перед тим як пригощати дорогих гостей , посипати зверху подрібненими волоськими горіхами або мигдалем.

45_22_02_2011_133
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.