Салат «Царський»

» » Салат «Царський»
Салат «Царський»

Що ж в царських салатах такого «царського»? Самое назва блюда говорить про те, що такий салат не приготуєш на повсякденний стіл. А ось на яке-небудь свято таким блюдом себе і близьких побалувати можна. Адже воно поєднує безліч недешевих, навіть, можна сказати, делікатесних інгредієнтів, і має дуже гарний зовнішній вигляд.

  • Салат «Царський»: рецепт з раковими шийками

Відварити у воді зі спеціями і сіллю 300 г маленьких креветок. Остудити, почистити. Півкіло кальмарів також відварити, кип’ятити 2 – 3 хвилини, охолодити під струменем води і очистити від плівок, нарізати соломкою. Зварити півтора десятка перепелиних яєць, розім’яти виделкою або натерти. Натерти на крупній решітці «Голландський» сир. Відварити три картоплини в «мундирі», очистити і теж натерти. 200 г консервованих ракових шийок відцідити і порізати.
Викладати інгредієнти шарами на велику тарілку з салатним листям. Послідовність шарів – будь-яка, за бажанням і настроєм кулінара, кожен шар змащувати тонким шаром майонезу. Червоною лососевою ікрою прикрасити верх салату. Дати салату постояти кілька годин у холодильнику, продукти повинні просочитися майонезом.
Салат «Царський»

  • Салат «Царський» з ікрою і креветками

Відварити трьох кальмарів, для цього їх потрібно покласти в окріп, не більше ніж на пару хвилин, інакше продукт буде безнадійно зіпсований, стане жорстким і малозїдобним. 300 г креветок також відварити, окремо, в воду додати лавровий лист, сіль. Порізати кальмари і пачку крабових паличок соломкою. Креветки можна не різати або розрізати навпіл. Натерти сир «Російський», порубати або розчавити під пресом часточку часнику. Змішати всі приготовані продукти, додати кілька столових ложок червоної ікри, майонез, обережно перемішати. Сіль може не знадобитися.
Масу викласти порційно на листя зеленого салату, прикрасити гілочками кропу, червоною ікрою.
А також любителям екзотичних поєднань пропонуємо продегустувати салат з ананасом і креветками.
Салат «Царський»

  • Царський салат з сьомгою

П’ять-шість курячих яєць зварити круто, посікти або натерти. Також натерти на тертці заморожене вершкове масло (50 г) і 200 г сиру «Гауда». 200 г філе слобосоленої сьомги дрібно порізати, змішати з тертим маслом. Чорні консервовані маслини порізати кільцями. Часточку часнику подрібнити, змішати з майонезом.
Салат викласти на блюдо шарами, промащуючи майонезом із часником. Послідовність шарів: яйця, сир, сьомга з маслом, маслини. Посипати дрібно посіченою зеленню петрушки.
А ще пропонуємо вам рецепт смачного салату з сьомгою, який здивує своїм зовнішнім виглядом і підкорить смаком ваших гостей.
Салат «Царський»

  • Салат «Царський»: рецепт з куркою

Нарізати тонкими півкільцями одну цибулину, обсмажити до м’якості на рослинному маслі. Відварити два яйця, одну моркву і 200 г курячого м’яса. Моркву натерти, а куряче філе пропустити через м’ясорубку. Порубати 60 – 70 г волоських горіхів.
Викласти інгредієнти шарами: курка, горіхи, майонез, цибуля, тертий білок, морква, майонез, тертий жовток. Перед подачею на стіл дати салату трохи постояти, посипати зеленню петрушки. Царський салат з куркою нагадує всім відомий салат «Олів’є» і може скласти йому хорошу конкуренцію на новорічному столі.
А ще не упустіть можливість спробувати салат з чорносливом і копченою куркою. Обов’язково збережіть цей рецепт.
Салат «Царський»

  • Салат «Царський» з червоною рибою

Відварити п’ять яєць круто, натерти. Це буде перший шар салату. Змастити його майонезом, в який доданий дрібно порубаний часник. Натерти «Російський» сир, приблизно 200 г, викласти наступним шаром, також змастити тонким шаром майонезу. 200 г червоної риби слабкого засолу порізати тонкою соломкою, викласти поверх салату. На неї насипати охолоджене і швидко натерте вершкове масло, достатньо 50 г. Наступний шар – 50 г нарізаних чорних маслин, рубана петрушка. Блюдо поставити в холодильник. Перець, сіль – за смаком.
Салат «Царський»
Ось такими різними способами можна приготувати салат «Царський», рецепт з фото ви можете вибрати самі, виходячи зі своїх смакових переваг і кулінарного настрою. Приємного приготування і подальшої дегустації!

Салат «Царський» обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика