
Салат «Цезар» – страва святкова, а вже з додаванням делікатесної сьомги або підкопченим лососем – і зовсім вишукана. Такий салат по праву займають найпочесніше місце на святковому столі, а господиня обов’язково знайде славу вправного кулінара. Гостям зовсім необов’язково знати, що приготування цього салату займає зовсім небагато часу і не вимагає особливих кулінарних навичок, головне – приголомшливий результат: аромат сьомги і пікантна заливка надають салату освіжаючий, неповторний смак!
Для приготування салату «Цезар» з сьомгою вам будуть потрібні інгредієнти :
- Сьомга або лосось (можна копчений ) – 300 г
- Хліб білий – 3 шматочки
- Листовий салат – 1 качан
- Оливкова олія – ½ чашки
- Мед – 1 чайна ложка
- Часник – 1 зубчик
- Сік лайма (або лимона) – 1 столова ложка
- Соус вустерський ( ворчерстер ) – 2 чайних ложки
- Гірчиця діжонська ( солодка ) – 1 чайна ложка
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування салату «Цезар» з сьомгою :
Сьомгу нарізати невеликими шматочками , хліб порізати кубиками. З хліба підсмажити грінки на оливковій олії , до золотистої скоринки, викласти їх на папір , щоб він ввібрав в себе надлишки масла. Листя салату промити в проточній воді , добре висушити , охолодити в холодильнику і нарвати невеликими шматочками.
Для соусу (заправки ) змішати в блендері (або в мисці з допомогою вінчика ) оливкову олію , сік лайма , мед , солодку гірчицю , дрібно порубаний часник , вустерський соус , сіль і перець. Дати соусу настоятися.
Викласти салат , шматочки сьомги і грінки в салатну миску , залити заправкою і відразу ж подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Leave a Reply