Салат Червона шапочка

» » Салат Червона шапочка
Салат Червона шапочка

Салат Червона шапочка стане яскравою прикрасою вашого новорічного столу, своїм зовнішнім виглядом він буде радувати око, а своїми складовими радувати наш організм. За своїм складом салат не важкий, адже до складу входять куряча грудка, морква, яблуко, цибуля і яйця, а заправити такий салат краще домашнім майонезом, хоча перед святом і так турбот вистачає то можна використовувати магазинний майонез. Зовнішнім виглядом цей салат нагадує шапку Діда Мороза, тобто це один із символів Нового року.

Для того щоб приготувати салат Червона шапочка вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • куряча грудка – 1 штука,
  • ріпчаста цибуля – 1 головка,
  • морква – 1 штука,
  • яблуко (кисло-солодких сортів) – 1 штука,
  • яйця – 4 штуки,
  • майонез – 8 ст. ложок,
  • стиглі червоні помідори (можна замінити червоним болгарським перцем маринованим) – 2 штуки,
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.

Правильне приготування салату Червона шапочка
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Потім заливаємо крутим окропом. Залишаємо до повного охолодження.
Свіжу моркву і яблуко очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Потім яблуко змішуємо з морквою і додати дві столові ложки майонезу, перемішати.
Яйця відварити і очистити. Потім натираємо на крупній тертці білки разом з жовтками. Залишити білок одного яйця на сервіровку.
Потім віджимаємо залиту окропом ріпчасту цибулю і змішуємо її з натертим на тертці яйцем. Додаємо майонез. Все перемішуємо.
Відварну грудку порвати руками на невеликі волокна. Помідори помити і видалити м’якоть, потім нарізати невеликим кубиком. Потім беремо дві столові ложки нарізаних помідорів і змішуємо з курячою грудкою, і змішуємо з майонезом (2 ст. Ложки).
Потім вам знадобитися куполоподібний салатник. Потім застиляємо салатник харчовою плівкою. Потім викладаємо салат шарами.
Першим шаром викладаємо суміш з яблука і моркви.
Другим шаром курку з помідорами.
Потім третім шаром викладемо масу з цибулі і яєць.
Потім перевертаємо салатник на плоске блюдо і видаляємо харчову плівку.
Потім зверху обсипаємо шматочками помідорів, робимо внизу обідок з натертого на тертці білка. Трохи залишити білка і змішати його з майонезом і скачаємо невелику кульку, яку розміщуємо на верхівці шапки.

Салат Червона шапочка


Приємного апетиту!

Салат Червона шапочка обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика