Салат «Їжачок» з корейською морквою

» » Салат «Їжачок» з корейською морквою
Салат «Їжачок» з корейською морквою

На наших столах завжди були популярні не просто салати, а красиві салати. Якщо в традиційному європейському виконанні красивий салат – це багато зелені і акуратно укладене овочі, то в нашому розумінні красивий салат повинен мати цікаву форму і навіть сюжет. Салат «Їжачок» з корейською морквою відноситься саме до таких варіантів.
Цей вид салату викладається шарами, склад може варіюватися залежно від конкретного рецепту. Але, традиційно, згідно з назвою, блюдо викладається у формі їжачка. Дітей така подача радує і інтригує, а дорослих – розчулює. Найчастіше готують салат «Їжачок» з корейською морквою і грибами, куркою.

Цікаво! Особливістю всіх салатів з корейською морквою є чіткий контраст смаків. Пікантна і гостра морквина м’яко відтінюється іншими інгредієнтами.
Класичний рецепт салату «Їжачок»
Необхідні інгредієнти:

  • Банку маслин без кісточок;
  • 300 грамів моркви по-корейськи;
  • Банка маринованих шампіньйонів (Не різані);
  • 300 грамів курячого філе (відварити);
  • Два яйця (відварити);
  • 100 грамів твердого сиру;
  • майонез;

Філе дрібно порубати і викласти першим шаром на блюдо, на якому буде подаватися салат. Викладається шар у формі їжачка, тобто, тулуб і трохи витягнута мордочка. Змастити шар майонезом, краще його наносити у вигляді сіточки, щоб всі продукти просочилися. Усі наступні шари також треба буде змащувати майонезом. Далі дрібно нашаткувати гриби, а 2-3 штучки залишити цілими для прикраси. Гриби кладуться на шар курки. Далі йдуть маслини, які ріжуться тонкими кружечками. На шар маслин викладаються терті на крупній тертці яйця. Потім йде шар тертого на крупній тертці сиру, знову майонез і морква – завершальний шар. Завершальний шар не треба змащувати майонезом.
Салат «Їжачок» з корейською морквою
Морквину викласти таким способом, щоб вона покрила тулуб їжачка і нагадувала колючки. Подовжену частину салату, яка служить мордочкою, треба залишити в сирі. Зробити носик з круглої маслини і оченята з однієї маслини, розрізаної на дві частини. На морквину покласти кілька цільних грибків, а навколо прикрасити тарілку зеленню.
При бажанні можна зробити салат «Їжачок» з корейською морквою і куркою, без грибів. В принципі, принцип приготування буде схожий, але опишемо його більш докладно нижче. Ми наводимо цей опис, тому що будь які інгредієнт з салату можна прибрати або замінити, а страва не втратить своєї первісної привабливості. Хтось додайте в цей салат крабові палички, хтось – солоні огірки. Загалом, тут все справа смаку.
Салат «Їжачок» з корейською морквою
Необхідні інгредієнти:

  • 450 грамів корейської моркви;
  • Чорний перець і сіль за смаком;
  • Одне куряче філе;
  • Три відварених яйця;
  • 150 грамів твердого сиру;
  • Банку маслин без кісточок;
  • майонез;
  • Зелень петрушки;

Отже, з одного боку на блюді формується гостроноса мордочка, а з іншого – кругле тільце їжачка. Морквину треба покласти на сито, щоб стік маринад, тоді салат буде довше тримати форму. Філе відварити і дрібно порізати, маслини нарізати кільцями, яйця – соломкою, сир натерти на крупній тертці.
Салат «Їжачок» з корейською морквою
Викладати цей салат треба тільки на плоскому блюді, щоб він не втратив форму. Кожен шар, як і в попередньому рецепті, змащувати майонезом. Спочатку йде курка, потім маслини, яйця, сир. Там, де мордочка, сир залишається як є. А на тулуб треба викласти морквину. З маслин можна зробити голки, очі і носик. Якщо під рукою є парочка грибочків, то можна укласти їх на голки, щоб вийшла завершена композиція.
Це простий салат «Їжачок» з корейською морквою: рецепт з фото допоможе швидше впоратися з кожним етапом і в результаті отримати відмінне блюдо. Бажаємо вам більше фантазії і нових кулінарних знахідок!
Будь-який салат можна подати красиво. Наприклад, цікава святкова подача оселедця під шубою.

Салат «Їжачок» з корейською морквою
Смачного!

Салат «Їжачок» з корейською морквою обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 4.33 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика