
Вишуканий смак цього салату прекрасно здивує вас і ваших гостей. Адже це дійсно незвичайний салатик, який дуже ситний і корисний.
Щоб приготувати теплий салат з печених овочів вам необхідно взяти такі продукти:
- Квасоля стручкова – 300г;
- Гриби – 250г;
- Оцет бальзамічний – 2 столові ложки;
- Цибуля – 2шт .;
- Масло вершкове – столова ложка;
- Помідори (черрі) – 300г;
- Масло рослинне (оливкове) – 2-3 ст.л .;
- Крупа пшенична (цільна) – 100г;
- Сіль;
- Перець чорний.
Спосіб приготування салату:
1. Візьміть деко і застеліть його папером пергаментним.
2. Далі необхідно обрізати кінчики на квасолі і добре вимити її. Після, викладіть квасолю на деко і додайте туди помідори черрі. Овочі збризніть маслом оливковим, поперчіть і посоліть. Овочі помістіть в нагріту духовку (температура 190 градусів) хвилин на 15-20.
3. Поки запікаються овочі, необхідно відварити крупу пшеничну до готовності в підсоленій воді.
4. Тепер приготуйте карамелізовані овочі, а саме гриби і цибулю. Для цього необхідно розігріти в сковороді (дно у сковороди повинне бути товстим) по одній столовій ложці вершкового і оливкового масла. Далі виложуємо нарізану цибулю півкільцями і нарізані пластинки грибів. Готувати, приблизно, хвилин 5-7, не помішуючи. Потім перемішайте акуратно і протушкувати ще хвилинок 5-7. Далі посоліть за смаком і знімайте з плити. Влийте туди ж бальзамічного оцту і знову відправляйте на плиту. Тепер готуємо хвилин 15, помішуючи періодично.
5. В салатник виложуємо печену квасолю, помідори, гриби з цибулею і крупу пшеничну. Акуратно все перемішуємо.
Салатик готовий дивувати вас своїм бездоганним смаком. Вам сподобається незвичайне поєднання корисних інгредієнтів цього салату.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply