
Теплі салати це майже другі страви , от тільки салат не можна повторно розігріти , як будь-яку другу страву . У теплі салати часто додають м’ясо , морепродукти , овочі і т.д. У нашому сьогоднішньому теплом салаті з печінкою використана куряча печінка , яку дієтологи вважають дуже корисною. Лікарі твердять , що печінка має бути присутня у раціоні будь-якої людини , хоча б один раз на тиждень. На перше місце вони ставлять печінку тріски , в якій багато різних корисних мікроелементів , так необхідних для нашого організму , але і куряча печінка знаходиться також на вершині цього списку .
Для того щоб приготувати теплий салат з курячою печінкою вам потрібно наступний набір інгредієнтів:
- печінка куряча – 300 грам ,
- болгарський перець ( свіжий) – 2 штуки ,
- цибуля червона – 1 штука ,
- морква – 1 штука ,
- оливкова олія – 4 ст. ложки ,
- сіль за смаком ,
- винний оцет – 1 ч. ложка ,
- чорний мелений перець за смаком ,
- свіжа зелень петрушки – 0,5 пучка.
Приготування теплого салату з курячою печінкою
Для початку потрібно підготувати печінку , її потрібно ретельно промити і потім вирізати всі прожилки ( уважно подивитися і видалити якщо є жовчний міхур , який може своєю гіркотою зіпсувати все ваше блюдо ) . Потім печінку обдаємо окропом і після обсушуємо рушником.
Далі перекладаємо печінку на розігріту сковороду з додаванням рослинної олії (без запаху) , обсмажуємо на сильному вогні до золотистого кольору , після додаємо трохи води і тушкуємо 10 хвилин без кришки.
Моркву очищаємо і натираємо на тертці для корейських салатів.
У цей час очищаємо цибулю та нарізаємо її тонкими півкільцями , потім перекладаємо в глибоку чашку і обдаємо крутим окропом , зливаємо воду і заливаємо вже холодною водою , залишаємо на пару хвилин , після зливаємо залишки води.
Болгарський перець нарізаємо кільцями й обсмажуємо на сковороді , буквально півхвилини.
Потім у гарну тарілку викладаємо печінку , зверху цибулю , після моркву і потім болгарський перець і посипаємо рубаною петрушкою. В окремій чашці змішуємо оливкову олію з перцем і сіллю , додаємо винний оцет і перемішуємо. Отриманою сумішшю поливаємо наш салат.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply