Теплий салат з печінкою

» » Теплий салат з печінкою
Теплий салат з печінкою

Теплі салати це майже другі страви , от тільки салат не можна повторно розігріти , як будь-яку другу страву . У теплі салати часто додають м’ясо , морепродукти , овочі і т.д. У нашому сьогоднішньому теплом салаті з печінкою використана куряча печінка , яку дієтологи вважають дуже корисною. Лікарі твердять , що печінка має бути присутня у раціоні будь-якої людини , хоча б один раз на тиждень. На перше місце вони ставлять печінку тріски , в якій багато різних корисних мікроелементів , так необхідних для нашого організму , але і куряча печінка знаходиться також на вершині цього списку .

Для того щоб приготувати теплий салат з курячою печінкою вам потрібно наступний набір інгредієнтів:

  • печінка куряча – 300 грам ,
  • болгарський перець ( свіжий) – 2 штуки ,
  • цибуля червона – 1 штука ,
  • морква – 1 штука ,
  • оливкова олія – ​​4 ст. ложки ,
  • сіль за смаком ,
  • винний оцет – 1 ч. ложка ,
  • чорний мелений перець за смаком ,
  • свіжа зелень петрушки – 0,5 пучка.

Приготування теплого салату з курячою печінкою

Для початку потрібно підготувати печінку , її потрібно ретельно промити і потім вирізати всі прожилки ( уважно подивитися і видалити якщо є жовчний міхур , який може своєю гіркотою зіпсувати все ваше блюдо ) . Потім печінку обдаємо окропом і після обсушуємо рушником.

Далі перекладаємо печінку на розігріту сковороду з додаванням рослинної олії (без запаху) , обсмажуємо на сильному вогні до золотистого кольору , після додаємо трохи води і тушкуємо 10 хвилин без кришки.

Моркву очищаємо і натираємо на тертці для корейських салатів.

У цей час очищаємо цибулю та нарізаємо її тонкими півкільцями , потім перекладаємо в глибоку чашку і обдаємо крутим окропом , зливаємо воду і заливаємо вже холодною водою , залишаємо на пару хвилин , після зливаємо залишки води.

Болгарський перець нарізаємо кільцями й обсмажуємо на сковороді , буквально півхвилини.

Потім у гарну тарілку викладаємо печінку , зверху цибулю , після моркву і потім болгарський перець і посипаємо рубаною петрушкою. В окремій чашці змішуємо оливкову олію з перцем і сіллю , додаємо винний оцет і перемішуємо. Отриманою сумішшю поливаємо наш салат.

Теплий салат з печінкою

Приємного вам апетиту!

Теплий салат з печінкою обновлено: Січень 21, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика