Хурма – їжа богів

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Хурма – пища богов

Хурма прийшла до нас з Північної Америки і в перекладі з латинської означає – їжа богів. Час хурми , як її в народі називають « помаранчевий помідор » , її час настає приблизно в кінці жовтня початок листопада. У цей час хурма повністю дозріває і в ній не відчувається такого сильного терпкого смаку.

  • Хурма

До складу хурми входять такі вітаміни , як А , С, залізо , кальцій , калії , магнії , лимонна і яблучна кислота , тобто це дуже корисний продукт. Завдяки антиоксидантам , що входять до складу хурми , вона покращує працездатність і заспокоює нервову систему , а також допоможе поліпшити апетит. Також хурму використовують в сушеному вигляді , в такому вигляді вона зберігає всі вітаміни і корисні речовини. Хурму використовують при застуді , анемії , при онкологічних захворюваннях і щитовидній залозі. Але за великого вмісту цукру , слід стримати споживання хурми , людям страждаючим діабетом .
Хурму можна використовувати як самостійний плід , так і в багатьох кулінарних рецептах , десерти , пудинги , мармелад джеми і багато іншого. Пропоную приготувати апетитний салат з хурми «Кольоровий ». Для приготування нам знадобиться , кількість продуктів визначайте самі , все залежить від кількості їдців , виноград , апельсин або мандарин , хурма , зерна граната і волоські горіхи , йогурт для заправки . Все очищаємо , виноград , апельсин і хурму ріжемо на шматочки , змішуємо з гранатом і горіхами , заправляємо йогуртом. Все легко і просто!

хурма1

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!