Цезар з майонезом

» » Цезар з майонезом
Цезар з майонезом

Сьогодні є безліч рецептів салату «Цезар». Найцікавіше, що цезар Кардіні, придумуючи це блюдо, не міг навіть і припустити, що в майбутньому з’явиться так багато охочих внести свої пропозиції. Тому хочу представити вашій увазі салат цезар з майонезом. До його складу входить яловичина, маслини, печериці та багато іншого. У поєднанні з один одним вони дають незабутній смак і карколомний аромат. Обов’язково спробуйте його приготувати!

  • М’якоть яловичини свіжа 500 грам
  • Помідори середнього розміру 3 штуки
  • Печериці свіжі 200 грам
  • Корінь селери 100 грам
  • Морква великого розміру 1 штука
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру 2 штуки
  • Майонез 250 грам
  • Маслини без кісточок 50 грам
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження блюда
  • Зелень петрушки свіжа за смаком

Цезар з майонезом
Ретельно промиваємо яловичину під проточною водою, щоб змити можливі осколки від кісток і бруд. Потім викладаємо м’ясо на обробну дошку і, скориставшись ножем, видаляємо плівку і жили. Переміщаємо компонент в середню каструлю і на час залишаємо осторонь.
Цезар з майонезом
За допомогою ножа очищаємо корінь селери від шкірки і після злегка промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо компонент на обробну дошку і розрізаємо на кілька частин. Шматочки кореня переміщаємо у велику тарілку.
Цезар з майонезом
Скориставшись ножем, очищаємо моркву від шкірки і після ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо овоч на обробну дошку і нарізаємо на середні шматочки. Подрібнений компонент переміщаємо в тарілку з коренем селери.
Цезар з майонезом
Ножем очищаємо цибулю від лушпиння і добре промиваємо під проточною водою. Перший компонент викладаємо на обробну дошку і розрізаємо на чотири частини. Переміщаємо шматочки в загальну ємність з іншими подрібненими овочами і приступаємо до обробки другої цибулини.
Викладаємо її на рівну поверхню і розрізаємо навпіл. Кожен шматочок поділяємо ще на дві частини. Потім кожну дрібно рубаємо тонкими смужками і пересипаємо в чисту тарілку. Залишимо на час цю цибул осторонь, так як її ми будемо додавати в салат.
Цезар з майонезом
Викладаємо в каструлю з яловичиною подрібнений корінь селери, моркву і ріпчасту цибулю. Сюди ж наливаємо звичайну холодну воду так, щоб рідина повністю покривала компоненти, і ставимо ємність на середній вогонь. Коли вміст каструлі почне закипати, зменшуємо вогонь, прикриваємо ємність кришкою і варимо м’ясо протягом 1-1,5 годин. Важливо: перед цим на поверхні води повинна утворитися піна, тому обов’язково знімаємо її за допомогою шумівки і викидаємо в раковину. Інакше вона може зіпсувати смак самого блюда. Після закінчення відведеного часу перевіряємо ступінь готовності яловичини. Для цього протикаємо її виделкою. Якщо інвентар з легкістю увійде в м’якоть, значить, м’ясо готове і можна вимикати конфорку. Якщо ж ні, тоді варто продовжити час приготування ще на 20-25 хвилин.
Цезар з майонезом
Після всього дістаємо компонент з гарячої рідини і викладаємо на обробну дошку. На час залишаємо яловичину в спокої, щоб вона охолола до кімнатної температури. Наприкінці за допомогою ножа нарізаємо м’ясо невеликими шматочками або рвемо чистими руками на волокна. Я зазвичай вибираю перший варіант, тоді смак цього компонента більш виразний в порівнянні з іншими продуктами в салаті. Потім перекладаємо яловичину у велику тарілку і приступаємо до підготовки наступних інгредієнтів.
Цезар з майонезом
Ретельно промиваємо печериці під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За необхідності за допомогою ножа видаляємо огрубілі місця на капелюшках і ніжках грибів. Тепер подрібнюємо компоненти шматочками і пересипаємо у вільну тарілку.
Цезар з майонезом
Тим часом наливаємо в сковороду невелику кількість рослинного масла і ставимо на середній вогонь. Коли вміст ємності добре розігріється, акуратно викладаємо сюди подрібнені шампіньйони. Час від часу помішуючи дерев’яною лопаткою, обсмажуємо гриби до ніжно-золотистого кольору. Відразу ж після цього вимикаємо конфорку, а сковороду відставляємо в сторону. Нехай гриби остигають до кімнатної температури, поки ми будемо подрібнювати інгредієнти що залишилися.
Цезар з майонезом
Промиваємо помідори під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа розрізаємо овочі навпіл і кожну частину очищаємо від насіння. Також не забуваємо зрізати місце, до якого раніше кріпився хвостик.
Цезар з майонезом
Тепер подрібнюємо компоненти шматочками і перекладаємо у вільну тарілку.
Цезар з майонезом
Викладаємо маслини на обробну дошку і, скориставшись ножем, розрізаємо на 2-3 частини. Дрібно рубаний компонент переміщаємо в чисту тарілку.
Цезар з майонезом
Промиваємо петрушку під проточною водою, обтрушувати від зайвої рідини і викладаємо на обробну дошку. Ножем дрібно рубаємо зелень і пересипаємо в чисте блюдце.
Цезар з майонезом
У середню миску викладаємо подрібнену яловичину, смажені шампіньйони, маслини, помідори, а також за бажанням петрушку. Скориставшись столовою ложкою, все добре перемішуємо до утворення однорідної маси. Відразу ж після цього пересипаємо салат в салатницю і можемо подавати до обіднього столу.
Цезар з майонезом
Цезар з майонезом подаємо до обіднього столу, за бажанням посипавши для краси невеликою кількістю дрібно рубаної зелені. Салат виходить досить ситним і дуже смачним, тому ним можна пригощати домочадців навіть без хліба.
– Щоб цибуля в салаті не гірчила, її можна заздалегідь замаринувати в невеликій кількості чистої води і столового оцту. Після викласти компонент в сито або друшляк і сполоснути під водою. Увага: обов’язково дати стекти зайвій рідині і тільки після цього додати в блюдо;
– Щоб збагатити смак і аромат салату, в нього можна додати подрібнений на тертці твердий сир;
– Замість маслин в блюдо можна додати оливки. У такому варіанті салат вийде трошки з кислинкою.
Приємного апетиту!

Цезар з майонезом обновлено: Січень 31, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика