Часниково-горіховий салат з баклажанами і перцем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Чесночно-ореховый салат с баклажанами и перцем 1

Напевно немає вже такої людини, яка ніколи не відпочивала у Туреччині. Напевно кожен з вас пробував традиційний салат-пасту “Баба-Гануш”, перебуваючи на відпочинку або в бізнес відрядженні. Такий же салат можна побачити і в країнах арабського світу. Його традиційно подають майстерно “розмазаним” по тарілці і залитим оливковою олією. Надзвичайно смачне блюдо східних кулінарів. А ви коли-небудь пробували його з волоським горіхом? Повірте, цей божественний смак “коштує свічок”. Легкий в приготуванні, досить незвичайний, …… однозначно, варто спробувати!

  • Баклажани 600 г
  • Йогурт натуральний 70 мл
  • Тахіна (тхина, кунжутна паста) 60 г
  • Соєвий соус 10 мл
  • Рослинне масло 40 мл
  • Часник часточки 3 шт.
  • Волоський горіх 100 г
  • Болгарський перець (ґрунтовий) 250 г

14139281817820bbd85be8ca61d74ae51a5f30f7c5ce7
Баклажани почистити від шкірки, поставити в СВЧ піч на 7 хв. для запікання, якщо ви будете користуватися духовкою, то вам знадобиться не менше 15 хвилин.
14139281825431a7e15f2ada9ef613ac45f163c1a5c03
Основою для цього салату послужить турецький “Баба Гануш”. В глибоку ємність викласти остиглі, печені баклажани. Додати несолодкий йогурт або сметану, кунжутну пасту (тхіну), соєвий соус і рослинне масло.
141392818319414d577c17157b851812f1c09bbf1d34d


Додати часник, видавлений через прес і волоський горіх, роздавлений в дрібну крихту.
1413928183955ceb877c04b494e396098f4326cbc5fc5
Тепер потрібно попрацювати з занурювальним блендером. Розбийте гарненько все до однорідної маси. Зараз можна посолити і поперчити. В арабських країнах таку пасту зазвичай посипають червоною паприкою.
1413928184746f1851363b7bf66298851e1d57f17b7fa
Цей салат схожий на закусочний торт і “коржами” в ньому виступатимуть болгарський перець і баклажан, обсмажені в олії.
1413928185617b318bbc8e598fe2c2cc05977ae93b43b
Коли всі складові готові, можна складати сам салат. Нижній шар – смажені баклажани, на які товстим шаром викласти пасту “Баба Гануш”. Чергуйте шари по вашому розсуду. Верхнім шаром святково і яскраво буде виглядати болгарський перець.
14139281867480685aeb84e35af04d7dee83bcd95d679
Приготувавши його один раз, ви зрозумієте, що тепер саме він фаворит серед салатів.
14139281864493c1ed6ce6ab5eaee0d978d4b705d07ae
Смачного!
1413928187881090d9487001ba4b62ee4552f69b26c856
PS: Спробувала подати салат з “п’яною” сливою, здогадайтеся, що гості з’їли першим? 🙂

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.