Навіть влітку іноді хочеться з’їсти шматочок м’яса … Але всім зрозуміло, що до м’яса потрібні або овочі, або соус. Легких соусів влітку можна приготувати безліч, на будь-який смак. Ну, наприклад, абрикосовий … Красиво, пікантно і смачно!
Інгредієнти
- Абрикос – 600 г
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 3 ст.л.
- Сік яблучний – 50 мл
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Часник – 1 зубок
- Перець чилі – невеликий шматочок
- сіль
- Перець чорний
- Оцет винний – 3 ст.л.
Приготування:
Абрикоси розламати навпіл, вийміть кісточку, покладіть половинки в миску. Додайте цукор і оцет, розмішайте. Нехай постоїть, замаринується хвилин 30.
У сковороді розтопіть вершкове масло і додайте мариновані абрикоси. Смажте на середньому вогні 5 хвилин.
Влийте яблучний сік, лимонний сік, винний оцет, подрібнений зубчик часнику, дрібно нарізаний перець чилі (орієнтуйтеся на свій смак і “сильність” перцю), сіль, перець чорний мелений.
Тушкуйте абрикоси хвилин 15 на невеликому вогні.
Готовий соус подрібніть блендером.
Для любителів фруктово-ягідних соусів відмінна знахідка! До м’яса, стейку кисло-солодкий соус дуже хороший! Хоча мій чоловік просто намазував його на хліб.))))
Кілька днів легко зберігається в холодильнику … Довше не пробувала … Закінчився.)))
Смачного!