
Сьогодні я хочу поповнити набір рецептів соусів. Рецепт айолі в блозі вже є. Але той, яким я ділюся з вами сьогодні, відрізняється від нього. І справа не тільки в базиліці, який доданий в соус для смаку, кольору та аромату. В якості емульгатора тут виступає … білий хліб. І соус за рахунок цього виходить густим і насищенним.Ну, якщо готувати його правильно, звичайно.
Айолі добре підходить до риби і птиці. А ще – до чіпсів та печеної картоплі.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 2 шматки білого хліба без кірки
- 100 мл молока
- 5 зубчиків часнику
- 1/2 ч.л. солі
- 1 жовток
- 6-8 листків зеленого базиліка
- 250 мл рослинного масла (я використовую суміш рівних часток оливкової і рафінованої соняшникової)
- лимонний сік за смаком
Хліб розмочуємо в молоці.
Часник із сіллю кладемо в ступку і розтираємо.
У результаті повинна вийти практично однорідна паста.

Кладемо в блендер розмочений хліб, базилік, розтертий часник і жовток.
Перебиваємо до однорідного стану. Не вимикаючи блендер, починаємо вливати масло – спочатку по краплях, потім – тонкою цівкою. Збиваємо, поки не вилиємо все масло.
Готовий соус приправляємо за смаком лимонним соком.
Смачного!
Leave a Reply