Айолі з базиліком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні я хочу поповнити набір рецептів соусів. Рецепт айолі в блозі вже є. Але той, яким я ділюся з вами сьогодні, відрізняється від нього. І справа не тільки в базиліці, який доданий в соус для смаку, кольору та аромату. В якості емульгатора тут виступає … білий хліб. І соус за рахунок цього виходить густим і насищенним.Ну, якщо готувати його правильно, звичайно.

Айолі добре підходить до риби і птиці. А ще – до чіпсів та печеної картоплі.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 2 шматки білого хліба без кірки
  • 100 мл молока
  • 5 зубчиків часнику
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 жовток
  • 6-8 листків зеленого базиліка
  • 250 мл рослинного масла (я використовую суміш рівних часток оливкової і рафінованої соняшникової)
  • лимонний сік за смаком

aioli-s-bazilikom-1
Хліб розмочуємо в молоці.
aioli-s-bazilikom-2
Часник із сіллю кладемо в ступку і розтираємо.
aioli-s-bazilikom-3


У результаті повинна вийти практично однорідна паста.
aioli-s-bazilikom-4
Кладемо в блендер розмочений хліб, базилік, розтертий часник і жовток.
Перебиваємо до однорідного стану. Не вимикаючи блендер, починаємо вливати масло – спочатку по краплях, потім – тонкою цівкою. Збиваємо, поки не вилиємо все масло.

aioli-s-bazilikom-5
Готовий соус приправляємо за смаком лимонним соком.
aioli-s-bazilikom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.