Голландський соус

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Голландез – один із класичних соусів. В основі принципу його приготування лежить створення емульсії – власне, як і в холодному майонезі. Тільки на відміну від майонезу основу цього соусу становить вершкове масло.
Голландський соус відмінно поєднується з рибою і морепродуктами, з білим курячим м’ясом, зі спаржею та багато чим ще. Ну і до купи – це обов’язковий інгредієнт яєць “Бенедикт”, які ми з вами обов’язково приготуємо найближчим часом.
Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 1/2 маленької цибулини
  • 2-3 гілочки петрушки
  • 1 лавровий лист
  • 150 мл білого сухого вина
  • 2 ст.л. білого винного оцту
  • 3 жовтки
  • 150 г топленого вершкового масла
  • сіль і перець за смаком

gollandez-1
Дрібно рубаємо цибулю. Кладемо в сотейник, додаємо петрушку, лавровий лист, вливаємо вино і оцет. Ставимо на середній вогонь і уварюємо до чверті об’єму (повинно залишитися близько 30 мл рідини).
gollandez-2
Жовтки з’єднуємо з винною сумішшю.
gollandez-3


Ставимо миску на водяну баню (вода повинна ледве кипіти) і постійно збиваємо вінчиком до тих пір, поки на соусі на залишатимуться сліди від віночка.
gollandez-4
Знімаємо з вогню. Продовжуючи збивати, вливаємо розтоплене вершкове масло, охолоджене до кімнатної температури – спочатку по краплях, потім тонкою цівкою.
gollandez-5
Соус готовий.
gollandez
Краще подавати його свіжим, але якщо соус залишився, ви можете зберігати його добу в холодильнику з плівкою на поверхні і розігріти на все тій же водяній бані.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.