Готуємо класичний соус Болоньєзе

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Готовим классический соус Болоньезе

У даній статті буде розглянуто рецепт класичного приготування соусу Болоньєзе. В ідеалі він повинен вийти густим, насиченим і ароматним. Отже, які інгредієнти знадобляться?

це:

  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст.л. рослинної або оливкової олії;
  • 25 гр. вершкового масла;
  • 200 мл вина сухого;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 морквина;
  • 1 корінь селери;
  • 80 гр. бекону;
  • 200-300 мл молока або вершків;
  • 250 гр. фаршу (яловичина або свинина);
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 мл помідорів у власному соку;
  • Перець, сіль;
  • 100 гр. твердого сиру.

Процес приготування
Дрібно порубаєте часник, викладіть його на розігріту сковороду, змащену вершковим маслом. Додайте овочі і грудинку, помішуйте дерев’яною ложкою. Готуйте до тих пір, поки овочі не розмягшаться. Наступний крок – додайте фарш, розмішайте ложкою, уникайте виникнення грудок. Фарш слід готувати до легкої коричневої скоринки.
Влийте в сковороду по черзі спочатку молоко, потім – сухе вино, доведіть до кипіння. У вас вийде густий, кремоподібний соус. Тепер можна додати помідори і томатну пасту, приправивши соус перцем і сіллю. Збільште вогонь і постійно помішуйте соус ложкою. На наступні 2 години готування зменшіть вогонь до такої міри, щоб соус «нудився». Важливо, щоб кришка була трохи прочинена. У міру «томління» на поверхні соусу час від часу виникатимуть бульбашки: у зв’язку з цим не забувайте регулярно його помішувати і не допускати появи густої плівки на поверхні соусу.
Деякі кулінари запевняють, що готують даний соус не 2, а цілих 4 години! Дійсно, якщо у вас є час на настільки тривале його приготування, можете залишити соус “нудитися» на 4 години. Тим не менш, багато гурманів встигли помітити, що навіть через 2 години приготування класичний соус Болоньєзе вже володіє насиченим смаком і запаморочливим ароматом! За 5 хвилин до завершення приготування додайте до соусу 100 гр. дрібно натертого твердого сиру, який повинен підтанути. Соусу потрібно дати «відпочити» 30 хвилин, після чого допустимо заправити їм макарони або локшину.

3453463
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.