
Французи завжди говорили , що навчитися смажити і варити можна , але щоб ідеально приготувати смачний соус , потрібно бути обраним Богом. Саме з Франції і потрапило до нас слово « соус ». У перший раз про соус “Бешамель” ( Béchamel ) згадали ще в 1651 році. Народження його сталося випадково. А основні складові цього кулінарного шедевра ще раз доводять стару істину , що «все геніальне – просто » ! Крім усього іншого , цей вид соусу легко можна змінити або доповнити за своїм смаком , просто додавши до нього необхідні інгредієнти .
Чіткого рецепту приготування цього самого смачного соусу просто не існує , але є основні його складові , які ніколи не змінюються і є класичним поєднанням для даного виду соусу. Як і технологічні правила його приготування , без яких домогтися бажаного результату не вдасться.
На першому місці завжди знаходиться олійно- борошняна основа соусу. Саме з її допомогою він досягає необхідної густоти і консистенції і розрізняється за ступенем обсмажування борошна. І обов’язковим у цій основі є переважання кількості вершкового масла над кількістю борошна .
Другою, не менш важливою складовою , є бульйон. Кількість його залежить від того , якої густоти передбачається приготувати соус.
Часниковий соус з волоськими горіхами
- 5 ст. ложок дрібно порубаних волоських горіхів
- 5 ст. ложок оливкової олії
- 5 ст. ложок води
- 2-3 гілочки петрушки
- 4-5 зубчиків часнику
- сіль
1 . Часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії 1 хвилину . Потім сковороду знімаємо з вогню і даємо маслу злегка охолонути.
2 . У сковороду вливаємо воду і знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
3 . Як тільки суміш закипить , додаємо волоські горіхи і дрібно нарізану петрушку. На маленькому вогні тушкуємо ще 10 хвилин. Солимо.
Такі соуси додадуть вашому улюбленій страві новий вигляд і аромат !
Смачного!
Leave a Reply