Домашній майонез зі сметани

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Домашний майонез из сметаны 4

Якщо віддаєте перевагу вегетаріанській їжі, тоді даний рецепт те, що вам треба! Домашній майонез зі сметани – це чудова суміш без яєць, з найпростіших продуктів і спецій. Даний кулінарний шедевр, просто універсальний і підходить для заправки практично всіх страв з м’яса, птиці, риби, дичини, морепродуктів, випічки або інших апетитних страв. Не варто забувати також про те, що він буде приготовлений вашими дбайливими ручками без різних хімічних добавок, яких дуже багато в магазинних майонезах! Смачно, швидко, недорого і корисно!

  • Сметана (20-25% жирності) 250 мілілітрів
  • Масло рослинне (рафіноване) 80 мілілітрів
  • Порошок гірчичний 1/2 чайної ложки
  • Перець чорний мелений 1/2 чайної ложки
  • Куркума 1/2 чайної ложки або за смаком
  • Сіль 2/3 чайної ложки
  • Мед 1 столова ложка
  • Сік лимонний 1 столова ложка
  • Оцет яблучний 1 чайна ложка
  • Асафетида (​​сушена мелена) за смаком

1407128107382a731ef
Для початку вливаємо в миску потрібну кількість сметани і лимонного соку. Акуратно перемішуємо їх до однорідної консистенції і залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин, щоб дані інгредієнти вступили в реакцію один з одним.
1407128107693e3c27e
Після цього додаємо туди гірчичний порошок, чорний мелений перець, куркуму, сіль, мед, яблучний оцет і трохи асафетиди. Далі збиваємо все віночком до однорідності, одночасно вливаючи в миску тонкою цівкою рослинну рафіновану олію.
1407128107574f328f2


Працюємо кухонним приладом без зупинки, поки суміш не придбає густу, в’язку структуру. Потім затягуємо посуд з готовим майонезом поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо його в холодильник на 15 – 20 хвилин, щоб став більш щільним, а потому необхідний час використовуємо його за призначенням.
14071281075717a061c11e4
Домашній майонез зі сметани після приготування настоюють і подають в охолодженому вигляді. Його сервірують в соуснику або доповнюють ароматною сумішшю улюблені страви. Ця смакота підходить для страв з м’яса, риби, птиці та морепродуктів.
140712810817684b6b1
Також такий майонез – ідеальна заправка для салатів, бутербродів і піци. Насолоджуйтесь смачною і простою їжею!
– Замість гірчичного порошку можна використовувати чисту рідку гірчицю без наповнювачів;
– Прекрасна заміна звичайної солі – чорна, вона солоніша, містить великий відсоток таких корисних речовин як йод, калій, залізо, підвищує вмісту натрію в крові, знімає печіння в грудях, покращує зір, стимулює кишечник і його перистальтику, а також діє як легке проносне;
– Набір спецій непринциповий, використовуйте будь-які, які підходять для соусів, наприклад, часникові гранули, мускатний горіх, сушений лимонник та інші;
– Такий майонез треба зберігати в герметичній упаковці в холодильнику не більше 3-х днів, після цього він злегка втрачає свої смакові якості;
– Альтернатива меду – цукровий пісок;
– Дуже часто всі інгредієнти змішують за допомогою погружного або стаціонарного блендера;
– За бажанням перед сервіровкою в такий майонез можна додати вичавлений через прес часник або свіжу дрібно нарізану зелень кропу, петрушки, кінзи, базиліка, а також зеленої цибулі;
– Якщо майонез вийшов занадто рідкий, додайте ще трохи олії і повторно збийте все до густоти.

14071281075717a061c11e4
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.