
Цей соус вийшов перед черговим виїздом на шашлики однією чудовою галасливою компанією. У вузьких колах він вже отримав кодове ім’я “хріновий соус” – зрозуміло, по головному смаковому інгредієнту, а не за якістю.
Цей соус дуже універсальний – він відмінно підходить до страв з птиці, м’яса і навіть риби – але у випадку з останньою дуже обережно. А ще його можна подавати з чіпсами (кукурудзяними і картопляними) і овочами – печеною картоплею, свіжими огірками, морквою, селерою.
Інгредієнти на 4 порції:
- 350-400 г густої сметани (чим густіше – тим краще, можна навіть використовувати відважені в марлі)
- 3 ст.л. готового білого хрону
- невеликий пучок кропу
- сіль за смаком
Кладемо в миску сметану, хрін, посічений кріп і сіль.
Перемішуємо і пробуємо, при необхідності додаємо ще солі.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply