
Всім відомо, що купувати готові продукти в магазині рівноцінно грі в лотерею, ніколи не знаєш, чи якісний товар ти придбав, і наскільки він свіжий. Тому навіщо купувати, якщо все теж саме і навіть смачніше можна приготувати прямо у себе на кухні. Майонез в домашніх умовах в блендері нітрохи не поступається за смаковими якостями магазинному і навіть перевершує їх, і при цьому ви точно знаєте які інгредієнти увійшли до його складу і як давно він стоїть у вас в холодильнику.
Інгредієнти для майонезу в домашніх умовах:
- Яйце 1 штука
- Олія рослинна 200 грам
- Гірчиця 1/2 чайної ложки
- Сік лимонний 1 столова ложка
- Цукор 1/2 чайної ложки
- Сіль 1/2 чайної ложки
Інвентар:
Блендер, столова ложка, чайна ложка.
Приготування майонезу в домашніх умовах:
Крок 1: Збиваємо яйце з рослинним маслом.
Чаша для блендера, в якій ви будете готувати майонез, не повинна бути широкою. А всі продукти повинні бути свіжими і приблизно однієї, кімнатної температури.
Спершу обережно, не пошкоджуючи жовток, розбийте в чашу куряче яйце. Посоліть і додайте цукровий пісок.
Потім обережно влийте туди ж рослинне масло.
Вставте погружний блендер у склянку, накривши його куполом жовток. Увімкніть прилад і, намагаючись не рухати ним з боку в бік, збийте яйце з маслом до білої емульсії.
Крок 2: Додаємо інші інгредієнти.
Не вимикаючи блендер, обережно підніміть його вгору, але з чаші, не виймайте і не переставайте розмішувати ним емульсію.
Додайте в майонез лимонний сік і гірчицю.
Продовжуйте змішувати блендером майонез, поки у вас не вийде гладка, однорідна, кремова маса. Майонез за цим рецептом виходить досить густий. Але ви можете зробити його більш рідким, додавши трохи більше лимонного соку, або, навпаки, більш густим, спочатку вливши більше рослинної олії.
Крок 3: Доводимо майонез до готовності.
Готовий майонез поставте в холодильник і почекайте, поки він не охолоне.
Крок 4: Подаємо майонез, приготований в домашніх умовах в блендері.
Смачного!
Поради до рецепту:– Готовий майонез можна змішати з часником або з тертим сиром.- Замість лимонного соку можна використовувати яблучний оцет.- Якщо використовувати для приготування майонезу оливкову олію, то він, на мій смак, виходить ніжніше і смачніше.
– Готувати майонез за даним рецептом потрібно тільки блендером, міксером ви не досягнете потрібного результату, а лише даремно переведете продукти.
Leave a Reply