
Смачний жовтувато-червоного кольору соус, який по аромату нагадує свіжі помідори. Саме так можна описати рецепт приготування майонезу з томатом. Це насправді незабутня заправка для безлічі блюд, яка стане справжньою окрасою обіднього столу. Важливо ще й те, що до складу такого майонезу не входить ніяких добавок, що дозволяє насолодитися його смаком і ароматом навіть дітям.
- Яйця курячі 5 штук
- Масло рослинне рафіноване 500 мілілітрів
- Паста томатна 150 грам
- Гірчиця рідка 2 чайні ложки
- Оцет столовий 2 столові ложки
- Сіль 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор за смаком
Перш ніж приготувати майонез, нам потрібно відокремити яєчні жовтки від білків. Для цього за допомогою кухонного ножа розбиваємо шкаралупу компонентів, а їх вміст розливаємо в дві маленькі миски. Увага: намагаємося все проробити так, щоб частина жовтка не потрапила в ємність з білком.
Переливаємо в глибоку чашу для блендера яєчні жовтки. Сюди ж висипаємо сіль і за смаком чорний мелений перець з цукром. Скориставшись міксером, збиваємо всі інгредієнти на високій швидкості до утворення однорідної маси.
Відразу ж після цього додаємо в чашу гірчицю і томатну пасту. Продовжуємо все перемішувати підручним інвентарем до однорідності.
Не перестаючи збивати масу, тоненькою цівкою вводимо рослинне масло. Важливо: останній компонент додаємо в ємність невеликими порціями, щоб змогла утворитися емульсія. Як тільки це відбудеться, виливаємо сюди 1 столову ложку оцту і злегка збиваємо.

На останньому етапі приготування майонезу вводимо в чашу яєчні білки і перемішуємо суміш до тих пір, поки вона не посвітлішає. Важливо: соус повинен почати густіти на очах. Відразу ж після цього за бажанням додаємо ще трохи солі і виливаємо столовий оцет що залишився. Ще раз все збиваємо до однорідності і переливаємо в чистий харчовий контейнер. Закриваємо ємність щільно кришкою і ставимо в холодильник настоюватися протягом 30-45 хвилин.

Коли майонез з томатом стане прохолодним, дістаємо його і перекладаємо за допомогою столової ложки в спеціальну глибоку піалу. Такий соус можна подавати до обіднього столу разом з такими стравами, як смажена картопля, запечена риба, а також використовувати в якості заправки для шаверми або хот-догів.
– Для приготування смачного красивого майонезу краще всього використовувати домашні яйця;
– Щоб соус вийшов ароматним, намагайтеся використовувати якісну томатну пасту і тільки перевірених торгових марок;
– Замість оцту підійде оцтова есенція, яку можна розвести в невеликій кількості чистої холодної води (так як вона йде досить насиченою за смаком), а також свіжовичавлений лимонний сік, який я найчастіше і використовую для приготування домашніх майонезів.

Смачного!
Leave a Reply