
Тільки домашній майонез з часником може стати справжнім частуванням на святковому столі. А якщо він ще й правильно приготований, то немає межі радості шеф-кухаря, адже подарувати вишуканий смак з незабутнім акцентом часничку – головне завдання мами, доньки та люблячої дружини. Завдяки цьому рецепту ви можете не турбуватися, вийде у вас соус чи ні. Однозначно, перший і безпрограшний варіант! Так що, терзайте і приємного всім апетиту!
- Олія оливкова 1 стакан
- Лимон маленького розміру 1 штука
- Жовток яєчний великого розміру 2 штуки
- Часник середнього розміру 2-3 штуки
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Для приготування смачного домашнього майонезу нам потрібен свіжовичавлений лимонний сік. Для цього промиваємо цитрус під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа розрізаємо компонент на половинки і потім з кожної видавлюємо всю рідину, скориставшись соковижималкою. Увага: для приготування майонезу нам знадобиться 1 повна столова ложка.
Викладаємо часник на обробну дошку і злегка придавлюємо вістрям ножа. Потім чистими руками видаляємо лушпиння, а компонент промиваємо під проточною водою. Скориставшись Часничницею, подрібнюємо зубчики прямо над блюдцем і на час залишаємо осторонь.
Виливаємо в глибоку чашу блендера яєчні жовтки, оливкову олію і свіжовичавлений лимонний сік. Збиваємо інгредієнти за допомогою електроприладу на високій швидкості до тих пір, поки маса не почне перетворюватися в майонез. Важливо: намагаємося так розташувати наконечник блендера, щоб він добре перемішував суміш навіть у самого дна ємності.

Потім додаємо в майонез подрібнений часник, а також за смаком сіль і чорний мелений перець. Продовжуємо збивати всі компоненти на середній швидкості ще протягом 1-2-х хвилин, і можемо подавати соус до столу.

Майонез повинен вийти щільної однорідної консистенції.
Також якщо у вас є бажання його заздалегідь охолодити, тоді перекладаємо його в харчовий пластмасовий контейнер, щільно закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.

Після того як майонез з часником охолоне, викладаємо його в глибоку піалу і подаємо до обіднього столу разом з такими стравами як печене м’ясо або риба, а також з свіжими овочами.
Приємного вам апетиту!
– Щоб інгредієнти краще збивалися і швидше з’єднувалися, потрібно щоб вони всі були кімнатної температури і навіть яєчні жовтки;
– Замість свіжовичавленого лимонного соку можна використовувати білий винний оцет;
– В майонез з часником для гостроти можна також додати 0,5-1 чайну ложку гірчичного порошку.
Leave a Reply