Майонез з часником

» » » Майонез з часником
Майонез з часником

Тільки домашній майонез з часником може стати справжнім частуванням на святковому столі. А якщо він ще й правильно приготований, то немає межі радості шеф-кухаря, адже подарувати вишуканий смак з незабутнім акцентом часничку – головне завдання мами, доньки та люблячої дружини. Завдяки цьому рецепту ви можете не турбуватися, вийде у вас соус чи ні. Однозначно, перший і безпрограшний варіант! Так що, терзайте і приємного всім апетиту!

  • Олія оливкова 1 стакан
  • Лимон маленького розміру 1 штука
  • Жовток яєчний великого розміру 2 штуки
  • Часник середнього розміру 2-3 штуки
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Майонез з часником
Для приготування смачного домашнього майонезу нам потрібен свіжовичавлений лимонний сік. Для цього промиваємо цитрус під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа розрізаємо компонент на половинки і потім з кожної видавлюємо всю рідину, скориставшись соковижималкою. Увага: для приготування майонезу нам знадобиться 1 повна столова ложка.
Майонез з часником
Викладаємо часник на обробну дошку і злегка придавлюємо вістрям ножа. Потім чистими руками видаляємо лушпиння, а компонент промиваємо під проточною водою. Скориставшись Часничницею, подрібнюємо зубчики прямо над блюдцем і на час залишаємо осторонь.
Майонез з часником
Виливаємо в глибоку чашу блендера яєчні жовтки, оливкову олію і свіжовичавлений лимонний сік. Збиваємо інгредієнти за допомогою електроприладу на високій швидкості до тих пір, поки маса не почне перетворюватися в майонез. Важливо: намагаємося так розташувати наконечник блендера, щоб він добре перемішував суміш навіть у самого дна ємності.
Майонез з часником
Потім додаємо в майонез подрібнений часник, а також за смаком сіль і чорний мелений перець. Продовжуємо збивати всі компоненти на середній швидкості ще протягом 1-2-х хвилин, і можемо подавати соус до столу.
Майонез з часником
Майонез повинен вийти щільної однорідної консистенції.
Також якщо у вас є бажання його заздалегідь охолодити, тоді перекладаємо його в харчовий пластмасовий контейнер, щільно закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
Майонез з часником
Після того як майонез з часником охолоне, викладаємо його в глибоку піалу і подаємо до обіднього столу разом з такими стравами як печене м’ясо або риба, а також з свіжими овочами.
Приємного вам апетиту!
– Щоб інгредієнти краще збивалися і швидше з’єднувалися, потрібно щоб вони всі були кімнатної температури і навіть яєчні жовтки;
– Замість свіжовичавленого лимонного соку можна використовувати білий винний оцет;
– В майонез з часником для гостроти можна також додати 0,5-1 чайну ложку гірчичного порошку.

Майонез з часником обновлено: Січень 31, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика

Warning: Unknown: open(/home/texpobut/.system/tmp/sess_3dg1sapeqcin28da2bfe4r4a03, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/texpobut/.system/tmp) in Unknown on line 0