Маринад для шашлику: секрети й тонкощі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Маринад для шашлыка: секреты и тонкости

У кожного поважаючого себе чоловіка є свій рецепт маринаду для шашлику , природно , найкращий. Думка жінок , як правило , не враховується. Ну що ж , хоч тут жінки зможуть трохи відпочити і передати таку відповідальну справу в умілі чоловічі руки.

Отже, які ж переваги сильної половини людства у виборі маринаду для шашлику ?
Як з’ясувалося , кращий маринад для шашлику – це вино , причому тільки справжнє, не порошкове , біле сухе вино. Марка і витримка не мають значення. Вина знадобиться з розрахунку 300 мл на 1 кг м’яса. М’ясо потрібно нарізати на рівні шматочки вагою близько 100 г , без плівок , дрібних кісток і жил.

Крім того , на кілограм м’яса потрібно близько 1 кг дрібної цибулі ( така цибуля зручніше нанизувати на шампур ) . Технологія така : в емальовану миску викласти великі кільця цибулі , потім шар м’яса , знову цибулю і т.д. , щоб шар цибулі опинився зверху . Шашлик цибулею не зіпсувати , як і кашу – маслом.

Для приготування маринаду вино змішують зі спеціями , але набагато простіше купити в магазині готову суміш. Одна пачка спецій розрахована саме на 1 кг м’яса , і маринад виходить просто відмінний . Розмішавши спеції у вині , потрібно залити цим маринадом м’ясо , накрити тарілкою і зверху поставити вантаж . У такому вигляді м’ясо повинно маринуватися в холодильнику близько доби , але процес можна прискорити , якщо залишити його на 2-3 години при кімнатній температурі.

Багато готують маринад з оцтом , але , на думку знавців , м’ясо в цьому випадку виходить жорстким.

Маринують шашлик і в майонезі , хоча це і не самий смачний спосіб . Щоб м’ясо промаринувалося рівномірно , його доведеться кілька разів перемішати по ходу процесу . Для різноманітності можна спробувати приготувати шашлик в рожевому соусі – суміші майонезу з кетчупом.

Існують і вельми оригінальні рецепти маринаду , наприклад , червоний портвейн в поєднанні з чорносливом або просто пивом.

Оригінальний маринад – звичайна мінеральна вода з лимонним соком від одного або декількох лимонів.

Деяким гурманам подобається маринад з томатним соком. Можна також просто додати в маринад шматочки свіжих помідорів , а потім нанизувати їх на шампур разом з м’ясом.

Дуже ніжний шашлик виходить з кефірним маринадом : суміші кефіру будь-якої жирності зі спеціями. Якщо додати туди пару шматочків білого хліба , то він витягне зайвий жир , а м’ясо стане ще ніжніше.

Дуже оригінальний спосіб маринування – соус з з маринованих помідорів . При цьому цибулю краще різати не кільцями , а дрібними кубиками , і солити безпосередньо перед нанизування шашлику на шампури.

Напевно у вас є власний рецепт , який ви вважаєте найкращим. Ось і поділіться ним з усіма любителями шашлику !

41_28_08_2012_2120

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.